Când ne gândim la sănătate?


Poză
De vreo 2-3 ani tot amân momentul în care mă voi gândi la sănătate.
Încă îmi zic că nu pot să renunţ să mănânc doar carne, încă amân de mulţi ani să merg la sală, să fac mişcare.

Culmea este că am văzut şi simţit beneficiile unei vieţi cu mişcare. Prin 2010 când am dat la Academia de Poliţie m-am apucat serios de alergare. Trebuia să îmi pun condiţia fizică la punct, am dus o viaţă de sportiv până la 14 ani şi îmi lipseşte enorm.
Cum spuneam, începusem să mă antrenez, trebuia să scot 1 km în 3:45 min, deci o alergare de 3/4. M-am antrenat circa 2 luni de zile astfel încât la teste am scos 3:05 . Beneficiul antrenamentului a fost enorm.

Practic în acea perioadă mâncam regulat, nu mai aveam stări de somnolenţă, nu mai eram irascibil iar dimineaţa când mă trezeam eram energic.

Acum? Acum îmi vine să plâng în fiecare dimineaţă, vreau mai repede să ajung acasă să mă pun în pat la un film, mănânc maxim de două ori pe zi, mă enervez repede, am probleme cu tensiunea şi pur şi simplu simt că organismul meu ţipă după ajutor.

Am 27 de ani şi mă simt ca de 50. Simt că am inundat corpul ăsta cu căcaturi, apropo când m-am lăsat de fumat aveam aceleaşi stari ca atunci când alergam. Practic nu mai pompam în vene gunoi.

Primul pas, vreau să îmi iau bicicleta asta de casa:
Bicicleta magnetica AB Fit 20565, pentru că mă dor toate în mine, pentru că micile miscări de bazin nu îşi mai fac efectul şi pentru că după ce mă dau jos de la volan mă dor genunchii.

Este mică, nu ocupă spaţiul, uşor de montat/demontat şi nu mă interesează foarte mult afişazul deşi îl are.
La InterSport e 700 ron, la eMag e 490.
Ideal ar fi să merg cu o bicicletă pe afară însă nu ai cum să trezeşti leneşul aşa deodată şi ştii cum e. E frig, plouă, las pe mâine, am venit obosit şi nu am chef să mă plimb acum cu bicicleta.
Se spune că iarna e cel mai urât să te apuci de alergări sau orice alt sport afară, asta pentru că te laşi repede datorită disconfortului termic.

Pasul doi ar fi să o ard pe ceva produse de dezintoxificare, meniul meu zilnic este cafea-ţigări-cafea-cafea-pulpe pui-cafea–cafea-pulpe sau orice din carne-bere-ţigări. Ţigările sunt circa 20 pe zi. Pentru astfel de produse încă mai cercetez, trebuie să caut ceva suportabil.

Cineva îmi recomanda să o ard direct în legume, nu este indicat. Nu poţi să sari din carne direct în verdeaţă mai ales că mănânc rar. Ce pot încerca să fac este să le alternez.
Am încercat odată să nu mai mănânc carne o săptămână, eram plantă, leşinat. Clar trebuie să caut ceva care să îmi ofere şi plăcerea de a mânca dar şi energia necesară.

Pasul trei este să mă las iar de fumat, de data asta să fie definitiv. Apropo când nu mai fumam duceam şi mai mult la băutură.

Pasul patru nu ştiu care este, în momentul ăsta nu m-am apucat nici de pasul 1 care mi-ar fi cel mai la îndemână. Probabil după ce aş parcurge cei trei paşi vor apărea şi alte dorinţe.

Am tot amânat aceste momente, am tras să mă aşez financiar, am reuşit până la un nivel oricum mai urc însă la cum mă simt, nu cred că mai pot duce mult în stilul ăsta ştiind ce tip de job am. Deci risc să ajung să câştig bani dar banii să nu îmi ajungă pentru că sunt prea praf din punct de vedere al sănătăţii sau risc să tot câştig bani dar până la o vârstă fragedă.

Tu ai început să te gândeşti la sănătatea ta? Dacă da, ce faci mai exact zi de zi?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

5 comentarii la „Când ne gândim la sănătate?”

 1. Nu prea. Asa ma simt si eu – obosit. Sa ma fi vazut acum cativa ani…eram energic. Eram. Eu as face ceva sport la primavara-vara, nu stiu, sa vedem daca o sa pot sau o sa am chef. Totusi, 3:05/km….bravo! Ai fost bine in legatura cu asta!

  Răspunde
 2. 1. Care e faza de nu folosiți bicicletele? Le aveți în casă doar, iese din discuție o plimbare pe vreme rea.
  2. Trimis vezi ca am o categorie „cum te lași de fumat”
  3. Ciprian, am fost sportiv în tinerețe 🙂 și pe vremuri aveam o rezistență incredibila.
  Faza e că eram 6 inși în grup care țipam la restul sa tragă tare. Tot grupul de 16 parcă a scos sub 3:30

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.