Votantul de pe facebook

Suntem nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în politica națională sau locală, mereu găsim lucruri de reproșat, lucruri care puteau fi făcute mai bine.

Deranjant e când multe sunt chiar nesimțite, adică vezi lucruri extrem de simple, nerezolvate sau chiar aroganța aleșilor.

Suntem toți de acord că trebuie ceva schimbat, toți dăm like, înjurăm sau ne exprimăm supărarea, dar doar din pat, pe facebook!

Din 2019 sunt implicat în comunitatea mea și tot de atunci am încercat să adun populația.

Când au fost lucruri ce au implicat doar partea de internet, adică o petiție, un google forms etc, o astfel de presiune socială, a mers treaba!

Când au fost lucruri la care populația trebuia efectiv să se deplaseze, să fie prezentă, nu a mai mers treaba!

De ce? Prea puțini! Poate nu aveau timp, poate nu le pasă, poate au crezut că vin alții, nu știu!

Dar ce știu este asta, politicianul ăla când vede că vin 10 inși să se revolte, nici nu îi ia în serios, face ce avea el de făcut fără să asculte de nimeni.

În majoritatea localităților din țară, aleșii au fost puși în funcție de o parte mică a populației, asta pentru că prezența la vot a fost mică!

Lucrurile stau cam așa, de exemplu la mine în localitate, primarul în funcție a luat 56%, e mult? Da, dacă prezentăm așa lucrurile.

Dar acest 54,6% înseamnă real 20% din totalul populației cu drept de vot din 2020. La alegerile din 2020 au ieșit doar 36% din populație.

Astfel, un politician se poate uita la procentul lui cu care a câștigat și la procentul mai mic a opoziției, și trece mai departe 🙂

Din acest motiv este important să ieșim toți la vot, indiferent cine câștigă, că e favoritul sau nu, acel om va fi mult mai responsabilizat de prezența masivă a populației.

Va înțelege că următorul mandat nu va mai fi al lui, că acei oameni iesi și votează!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

7 comentarii la „Votantul de pe facebook”

  1. Observ o treaba: bai, e asa de multa liniste in viata mea de cand nu mai stau pe Facebook. Si deh, e interesul meu sa fac trafic si sa il aduc pe site, daaaaar zau ca derulez printre comentarii si efectiv multi bat campii. Si nu e vorba de troli, ofc, aia sunt utili ca sa gasesti adevaratii idioti.

    Răspunde
  2. Eu am mers la vot de fiecare dată când am fost acasă. Totuși, de asemenea, de multe ori am auzit..
    „Ce rost are să merg la vot, că tot ăia ies”
    Cu toate că mereu auzind aceste vorbe, am încercat să duc omul către gânduri mai drepte, spre a înțelege că dacă nu ieși la vot, indiferent pe cine votezi, tot ăia ies, când s-a ajuns propriu-zis la ziua de votare, ăia care au zis vorbele de mai sus, tot la fel au și făcut, au stat acasă pe orice rețea de social media, nu au făcut nimic decât să arunce noroi, fără măcar să ajungă la o secție de votare. Mentalitățile oricum se schimbă greu, și oricât ar încerca cineva, vor mai fi ceva generații, care vor avea mentalitatea asta.

    Răspunde
    • In 2020 primarul nostru actual a castigat alegerile cu 3500 de voturi, din 17808 oameni, au iesit doar 6800 la vot. Oamenii erau nemultumiti dar tot nu au iesit.

      Azi, doar 1 sat din 13 are 6500 de votanti pe lista, cel mai mare sat poate decide soarta, dar ce sa vezi, nu cred ca vor iesi!

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.