Sistem de ventilație cu recuperare căldură

Ai nevoie de un sistem de ventilație cu recuperare căldură pentru că nu există niciodată casa sau apartamentul perfect.

Nu există umiditatea perfectă sau aerisirea perfectă prin deschiderea geamurilor.

Iarna dacă deschidem geamurile se face imediat condens, transpiră geamurile și ne fuge căldura. Vara crește umiditatea și dacă deschidem geamurile, fuge aerul răcoros.

Tocmai din acest motiv este bine să avem un sistem de ventilare, un sistem care să asigure ventilarea permanentă.

Foarte mulți folosesc clasicele găuri cu ventilator în geamuri, care sunt bune dar eu nu aș recomanda în geam.

O ventilare bună care menține consistența aerului în cameră, te scapă de mucegai, de geamuri umede, de igrasie și îți menține facturile în zilele de iarnă.

Sistemul de ventilație reușește să facă atât evacuarea cât și admisia în același timp. Scoate aerul „murdar” din cameră și bagă în același timp aer curat de afară. Aerul nu se amestecă, sistemul este conceput astfel încâț fiecare proces să aibă conductele proprii.

Sistemul funcționează foarte simplu, aerul încălzit este evacuat din încăpere prin schimbătorul de căldură care cedează căldura prin peretele schimbătorului de căldură către aerul admis în încapere. Datorită recuperatorului Prana coeficientul de recuperare a căldurii ajunge la 91%.

Coeficientul de eficiență este de asemenea mare, sistemul neavând filtre.

Sistemul de ventilare este potrivit pentru aplicatii rezidentiale:
– Case
– Vile
– Apartamente
– Spații de birouri
– Institutii scolare si prescolare
– Gradinite
Recuperatorul asigura un flux permanent de aer proaspăt și normalizează umiditatea în încapere și elimină definitiv cauzele apariției condensului pe geamuri, igrasiei și mucegaiului.

Prinde reducerile sistemelor de ventilare

  • Este un sistem compact – recuperator este ascuns in intregime in grosimea peretelui,afara raman doar grilele de ventilatie. Deci nu aveti nevoie de tubulaturi si montaje complicate. Intregul montaj se poate face in doua ore, fara praf si fara a fi nevoie ulterior de alte lucrari de reparatie.

  • Admisia si evacuarea aerului se face simultan (nu creeaza diferente de presiune in incapere), si intotdeauna asigura cu 8% mai mult volum de aer admis decat aer evacuat. Fenomen care contribuie la functionarea mai eficienta a sistemelor de evacuare din bucatarie si din baie.

  • Schimbatorul de caldura din Cupru asigura o recuperare de caldura excelenta si decontamineaza aerul admis datorita proprietatilor sale naturale (foarte apropiate de argint). Cuprul este considerat inca din vremuri stravechi unul din cele mai bune si sigure materiale pentru om. De aceia este folosit la scara larga pentru transferul de aer si transportul de apa potabila.

  • Conceput sa functioneze non-stop- cu recuperatorul «Prana» o sa aveti aer proaspat si curat in casa; 24 ore pe zi, 365 zile pe an!

  • Normalizeaza microclimatul din locuinta si elimina definitiv cauzele aparitiei umezelii, condensului pe geamuri, igrasiei si mucegaiului.

  • Functioneaza silentios si simplu – cu ajutorul unei telecomenzi

  • Economisiti bani – deoarece caldura aerului evacuat afara se recupereaza si se intoarce in casa . Deci nu mai pierdeti caldura prin deschiderea geamurilor pentru aerisire. Ceea ce inseamna ca pastrati caldura in incapere, si faceti pana la 30% economii cu incalzirea in timpul iernii, si pana la 70% economii cu energia consumata de aerul conditionat in timpul verii.

  • Ajuta la functionarea mai eficienta a aerului conditionat. In timpul verii recuperatorul inverseaza procesul, adica pastreaza aerul racoros in casa si zapuseala afara.

  • Consum mic de energie: consumul de energie electrica pentru modelele rezidentiale este intre 6Wh si 32Wh.

  • Toate sistemele de ventilare cu recuperare de caldura «Prana» au Certificat European de Calitate CE si Clasa de Eficienta Energetica A+ si A.

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.