Cum aleg cel mai bun dezumidificator casnic

Dezumidificatorul casnic este cea mai bună invenție pentru casa ta. Acestea au multiple beneficii atât asupra sănătății cât și pentru menținerea casei.

Cel mai bun dezumidificator casnic ar trebui să fie în primul rând adaptat nevoilor tale și să poată oferi următoarele beneficii:

  1. să elimine umiditatea din corpurile de mobilier unde aerul nu este ventilat. Nu este de ajuns să elimine umiditatea doar din cameră, între piesele de mobilier se creează mereu diferențe de aer, acestea duc la mucegai, miros neplăcut în haine, etc.
  2. camerele neîncălzite corespunzător sau cu pereți exteriori slab izolați, aici dezumidificatorul trebuie să aibă capacitatea să usuce aerul, astfel să elimine posibilitatea de condens și igrasie.
  3. Dacă stai la bloc și nu ai unde să usuci rufele, știm cât de neplăcut este aerul atunci când le pui pe uscător în baie sau balcon, rufele umede amplifică riscul apariției de mucegai sau igrasie, poți pune umidificatorul în încăperea lor.
  4. protejează mobilierul sau obiectele ce pot fi afectate de umiditate. Ați văzut când trageți un șifonier ce se află în spatele lui? Sau cum arată placajul? Un umidificator poate rezolva problema asta.
  5. Beneficii asupra sănătății, aer mai curat, aer echilibrat. Un aer umed poate duce la apariția diverselor afecțiuni pulmonare, răceli mici, nas uscat, somn chinuit. Dacă aveți copii, achiziția unui dezumidificator devine aproape obligatorie.

Am încercat cândva dezumidificatoarele alea clasice cu pastile.

Se umplea recipientul de apă dar higrometrul abia dacă mișca jumătate de procent. Un dezumidificator ok costă în jur 300-600 lei, pe când acele pastile ineficiente costă cam 40 lei 2 bucăți care se duc în mai puțin de 2 săptămâni.

Astea ar putea fi eficiente într-o debara și cam atât.

Cum aleg un dezumidificator? Pare complicat ce am scris mai sus? Nu este! În primul rând trebuie să decizi ce suprafață vrei să acoperi. Gen living, dormitor, etc.

De exemplu un living open space cu holul ar avea în jur de 30 mp, un dormitor poate are 12-16 mp. E adevărat că poți ține ușile deschise la camere și poți acoperi o suprafață mai mare.

Ca să înțelegi mai bine ce spun, eu am unul în camera copilului care are 12mp, livingul este deschis cu holul iar aici copilul se joacă zilnic așa că am unul și aici. Acum planific să mai iau unul pentru un alt dormitor, camera este mai răcoroasă, astfel că umiditatea este mai ridicată față de restul casei.

Butonul de mai jos te duce pe o selecție de dezumidificatoare pentru toate suprafețele de acoperit. Cel din camera copilului ar fi bine să îl luați cu protecție copii și cât mai silențions, dacă nu vreți un higrometru separat, găsim dezumidificatoare cu higrometru încorporat.

Alege dezumidificatorul care ți se potrivește și ia-l la reducere

Tot la camera copilului aș recomanda și funcția de ionizare.

 

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.