Home » Tech News » RCS&RDS este interesat de achiziționarea Netcity Telecom

rcs-rds


Probabil ați auzit de Netcity și de proiectele lor de rețea subterană. Aceștia dețin peste 1000 de km de rețea în București.

Noile legi obligă furnizorii să îngroape fibra, cum în București nu poți doar dacă apelezi la Netcity și îi plătești chirie, interesul RDS este plauzibil.

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS a declarat că se poartă discuţii pe această temă însă mai multe detalii nu au fost date în presă.

În Bucureşti am vrut să dezvoltăm propria reţea subterană de canalizaţie. Am solicitat primăriei autorizaţia de construire, însă ni s-a spus că doar Netcity poate dezvolta canalizaţia subterană. Acolo unde Netcity este disponibil noi am intrat. Noi suntem cel mai mare client Netcity în momentul de faţă

RCS&RDS este cel mai mare furnizor de CATV și internet din România, având propriile reţele în Constanţa, Timişoara, Cluj şi Oradea.

„În Cluj am achiziţionat o firmă care a dezvoltat o reţea de tubulatură similară cu NetCity din Bucureşti, în Oradea am câştigat licitaţia organizată de primarie, iar în Constanţa şi Timisoara am dezvoltat noi propria reţea. Am solicitat şi am obţinut autorizaţia de construire şi am dezvoltat reţeaua subterană astfel încât să putem să punem cablurile sub pământ începând de anul acesta şi anul viitor. Investiţia este de ordinul zecilor de milioane de euro. Sperăm să terminăm în curând. Sunt lucrări de infrastructură care au un anumit termen. Nu putem să săpăm tot oraşul deodată. Vorbim de sute de kilometri pe oraş. În Oradea, ne-am asumat că facem 200 km de reţea subterană în doi ani. La anul vom termina lucrarea acolo” a declarat Valentin Popoviciu.

Investiţiile RCS&RDS în reţele se ridică la peste 2 miliarde de dolari. Compania are 10.000 de angajaţi.

Sursă Capital

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: