Piese auto din service sau piesele tale?

Am câteva probleme la mașină, cum ar fi etrierul spate stânga și șufa de la frâna de mână, am zis că schimb tot kit-ul dacă tot mă apuc.

Vineri discutam cu un coleg de la parcul auto, discuția era despre mașini alocate pe departamentul meu și că o piesă a unei mașini venise dar nu se potrivea, așa că a făcut retur la piesă și a pus service-ul să comande alta.

Acum întrebarea mea pentru voi, ce preferați atunci când aveți probleme cu mașina?

1. Să consultați întâi un nene pe care îl cunoașteți și după o constatare să comandați piesele?
2. Să mergeți direct la service pentru constatare?

După ce ați făcut pasul de mai sus, cum preferați piesele?

1. Le căutați voi pe internet, le comandați și mergeți cu ele la service?
2. Mergeți direct la service și îi lăsați să se ocupe ei de tot?

Piesele comandate de service deobicei pot fi mai scumpe dar nu de fiecare dată, unii își mai bagă și ei comision la piesă.

Deasemenea eu am avut neplăcerea ca 3 service-uri să nu îmi depisteze o eroare în bord cu tot cu tester iar un bătrân mecanic de garaj să îmi spună direct ce problemă am, culmea era și simplă.

Trec acum și la revizii, vă luați materialele (ulei, filtre, etc) din magazine și mergeți cu ele la un service sau un nene cu garaj sau mergeți direct la service și vă fac eu tot?

Eu am încercat ambele metode, când era un service la Popescu (Galați) mergeam la ei, pentru că luam toate materialele de la ei (ulei, filtre, plăcuțe frână, etc) îmi făceau revizia moca.

De când au dispărut ei, îmi iau singur necesarul și merg la un cunoscut, prefer cunoscutul și pentru că îl pot pune să se uite și la alte componente gratis.

Sunt conștient că cel mai bine ar fi la service, îți oferă garanție dar nu toți trec revizia sau intervenția în cartea service a mașinii și asta doare. Eu mi-am pierdut cartea service și de atunci nu am mai ținut cont să trec în ea intervențiile.

Dacă preferați să vă luați piesele de pe net, de unde cumpărați?
Eu am găsit un magazin online ePiesa.ro unde am cam tot ce îmi trebuie însă aș vreau să aflu și despre alte site-uri.

De exeplu am de schimbat niște piese la mașină, nu prea le găsesc pe astfel de site-uri, ori trebuie să dau comandă la reprezentanță ori le caut pe site-urile externe.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

2 comentarii la „Piese auto din service sau piesele tale?”

 1. Depinde foarte mult ce masina ai. Eu nu am incredere in service-uri pentru ca am avut probleme cu ele si cu facturi umflate si cu timp de executie a lucrarii ridicol si etc. Sa te fereasca sfantu’ sa ti se strice masina!

  Răspunde
  • Tocmai ca am o masina mai rara :)) de aici și eu am o oarecare rezerva, am fost nevoit sa învăț eu diverse deoarece nu prea știau cum sa mă ajute.

   Cum sa îmi zică la service (service mare) ca e modificat radiatorul și dacă nu are gaura de umplere sus ei nu știu cum sa facă.
   Așa ca am învățat singur, apoi mi-am schimbat lichidul tot singur (am ceva probleme la lichid) am scris pe blog și problema și rezolvarea.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.