Pe unde mai mâncăm în Iași?

Deși îmi cam sar destul de des pauza, mai merg câteodată să mănânc, la pauză.

Locația o aleg după câteva criterii, ce vreau să mănânc în ziua respectivă sau cu cine mă duc să mănânc.

Dacă am chef de o masă cu două feluri de mâncare, mă duc la Cantina Studenților din Tudor. Dacă am poftă de o tochitură bună și la preț rezonabil (13-14 lei ) mă duc la RedCube în Podu Roș în spate la ING BANK.

Dacă mă duc în Palas, știu din prima ce mănânc, un Piato de la Metropolitan.

Însă de cele mai multe ori ajung la Kaufland de unde îmi iau o ceafă de porc și suc, cost total 9 lei. Dacă nu are ceafă, nu îmi mai iau nimic. Micii nu îmi plac, țuringerul nu îmi place, cârnații poate ar fi ok dar la Kaufland Păcurari fac cabanoși prăjiți , mi se face rău de la ei.

Am observat că nu în toate orașele găsești aceleași meniuri la Kaufland, nu prea înțeleg de ce.
La Roman de exemplu, la Kaufland nu fac cabanoși ci cârnați proaspeți, ai posibilitatea să îți cumperi și cartofi prăjiți.

La Kaufland Galați când aveau și fast food la ultimul leu, făceau si sandwich-uri, la Kauflan Iași Nicolina ai și pui la rotisor.

Nu prea înțeleg aceste diferențe, poate că s-a făcut un studiu și pun produsele în funcție de fluxul vânzărilor, poate în Iași nu se consumă cartofii prăjiți, poate, poate…..

Am mai observat un lucru, nu contează că nu ai, Kaufland vinde și vinde la același preț.

O luăm pe rând, bucata de ceafă nu este mereu la fel, când zic la fel mă gândesc direct la mărime și gramaj. Câteodată e ok, câteodată e al naibii de mică și nu pune nimeni nimic suplimentar, nici la preț nu se umblă.

Altădată nu mai au muștar și ketchup, așa că se procedează ca la români, adică se îndoaie cu apă de mi se scurgea din farfurie, la fel nu se umblă la preț.

Astăzi nu aveau castraveți murați iar ketchup-ul era îndoit cu apă, ele intrau în porție dar prețul tot 6.5 Lei. Nu am comentat nimic, și așa nu mâncam castravetele, ce m-a deranjat a fost altceva.

Îți dă tacâm de plastic și dacă ceafa e mai rumenită, se rupe furculița în el. Asta am pățit, mi s-a rupt furculiță. Așa că am mers să cer alta, știți ce răspuns am primit ?

– Un singur tacâm per porție
– Doamnă mi s-a rupt, mănânc cu mâna?
– Nu avem cum, sunt numărate
– Și castraveții sunt numărați?
– Da
– Înțeleg, deci dacă diseară primiți castraveți, vă trageți toată suma vândută pe porțiile în care nu ați avut castraveți nu? Deci nu v-am cerut nimic, vă mai dau eu 50 de bani dar dați-mi un tacâm.

Până la urmă mi-a dat, dar m-a enervat tratamentul. Eu din toată numărătoarea asta înțeleg că dacă scapă o ceafă pe jos, o iau și o pun la loc că totul se numără.

Deci, voi pe unde mai mâncați la pauza de masă?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.