Mă pregătesc de grădinărit

Pentru anul ăsta mă pun să îmi fac iar răsaduri, anul trecut am mers pe răsaduri cumpărate și nu a fost prea bine. Practic grădinăritul casnic pentru gust dar și pentru că mă relaxează.

Iar mirosul de roșii este demențial, când merg printre plante și îmi miroase a roșii, efectiv e wow.

Apropo, nu stropesc și nu am stropit niciodată cu nimic, știu că se practică, dar nu am făcut asta niciodată.

Căpșunile nu s-au prins, roșiile nu s-au prea copt și nu prea mi-au plăcut iar ardeii s-au făcut pe alocuri.

În toți anii precedenți mi-am cumpărat semințe si le-am crescut în mansardă până am considerat eu că este ok să le scot și să le mut în pământ.

Îmi propusesem să mai cumpăr si niște copaci dar am uitat, a scris aici despre ce mi-am luat online, doar teiul nu s-a prins.

Smochinul ăla verde mă atrage, am fost la Mangalia unde era plin de smochini și miroseau foarte bine, unii zic că nu au miros, dar ăia de la Mangalia chiar miroseau foarte frumos.

Mă atrag fructiferii exotici de pe Smochini.com, am văzut că au multe specii aclimatizate cu rezistență si la -20 de grade.

Anul trecut mi-am făcut și o instalație de picurare, dar să văd dacă mai e bun furtunul picurator că nu l-am demontat în iarnă 🙂

Am pus un butoi cu robinet de 120 litri, găsiți aici mai multe dimensiuni, acum că am văzut pe link la 420 de litri….parcă….

Iar furtunul picurător îl găsiți aici destul de rentabil.

Anul trecut am făcut si niște greșeli, de fapt era prea târziu. Pentru că am plantat plantele și m-ai târziu m-am decis să pun picurător, evident că nu au picat toate plantele la picurare și am făcut multe înădiri, multe prostii.

Anul ăsta planul e altul. Întâi pun picurătorile iar apoi plantez fix la gaură. Mai mult, anul trecut am mers traseu șerpuit.

Anul ăsta am de gând să trag un furtun central iar din el să înțep fiecare racord unic cu dop în capăt.

Eu plantez la șanț, cam ca în poza de mai jos!

Niște bețe mai am nevoie, dar și aici cred că schimb tactica. Cred că o să pun la fiecare rând câte două bețe/bare pe capete și trag sârmă învelită în plastic/cauciuc să nu ardă plantele.

Voi? Cum vă pregătiți de noul sezon de agricultură casnică? 🙂

Apropo, poate spuneți că e devreme să mă apuc de pe acum să pun răsadurile, de câte ori m-am apucat timpuriu, mereu a fost ok!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

7 comentarii la „Mă pregătesc de grădinărit”

  1. După 15 martie incep.sa pun semințele de roșii ardeii și vinetele acum in februarie după 20 mă uit pe calendar cînd e luna in urcare .Roșiile cresc mai repede .O parte din semințe le arunc și prin gradina .Am observat eu că atunci cînd le arunci așa la oha cresc mai bine decit alea îngrijite bibilicite suflate …in frunze .Spor că😁 tare bune sunt legumele din gradina

    Răspunde
    • O sa ma rezum strict la rosii, ardeii mi se par dificili, patrunjel se gaseste nu mai pun, leustean am un lastar care face an de an.
      Ma gandesc sa mai incerc odata cu castraveti, dar nu am avut niciodata noroc.

      Aaa si ceapa verde, de asta sigur pun

      Răspunde
    • Nu mai pun radacinoase, te chinui enorm de mult. Am pus morcovi…nu imi mai trebuie. Ridichi poti pune, se scot usor, dar trebuie sa stii cand sa le scoti ca mucegaesc

      Răspunde
  2. Rasadul de rosii ar trebui sa aiba in jur de 15-20 cm inaltime, si…. iti mai dau un pont, pune cate 2 plante in acelasi loc, din 2, una ramane 😉 la ardei aproximativ 10-15 cm planta, si, da ia ca pe o regula generala, pune cate 2 plante, la orice este de plantat inclusiv…. busuioc 😄…

    Si in afara de faptul ca fiecare cuib trebuie udat, partea umeda se pune la radacina apoi fixezi planta pentru a sta dreapta…

    Inca ceva, fi atent la calitatea apei… daca nu ai fantana, lasa apa (De la apavital) la decantat…. nu este suficient nici asa, ca tot are clor, dar oricum se mai sedimenteaza din ce e nociv….

    Apoi dupa ce se finalizeaza operatiunea „fixare plante in pamant” se uda plantele in fiecare dimineata, si fiecare seara.

    Si spun se uda, nu se iriga… pentru ca 😃. Trebuie udata fiecare planta la radacina de irigat, se iriga prin stropire, peste tot, dar putin spre deloc radacina….

    Si spun dimineata si seara, nu in mijlocul zilei, deoarece, temperatura ridicata a amiezei, determina evaporararea rapida a apei din sol, deci, automat, reduce afanarea solului! Devine tare, deci, cam greu de penetrat de radacini.

    Si procesul asta se face pana cand plantele se prind, deci, pana cand plantele nu mai au aspect de vested, si au aceeasi culoare, ca atunci cand au iesit din seminte, chiar o nuanta mai inchise…

    Sa fi atent de asemenea, sa aiba radaciniile intregi la plantat! Deci pentru asta cand le scoti pentru a le muta, uda, foarte foarte bine locul din care le scoti, pentru a preveni ruperea totala, sau partiala, a radacinii prin smulgere 🙂.

    (Si mie imi place parfumul de rosii, de fan cosit, si de iarba cruda, as dormi acolo, iar in copilarie, chiar faceam asta 😇)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.