Home » Gadget's » Hotă decorativă sau clasică?

Ca oricare alt om, am trecut prin momentul achiziției unei hote, la fel ca și titlul, mi-am pus această întrebare.
Să cumpăr o hotă decorativă, adică o hotă fără evacuare sau o hotă clasică.
După lungi căutări, eu am luat o decizie de care sunt foarte mulțumit, însă asta nu înseamnă că decizia luată de mine este cea mai bună și pentru tine.

Hotă decorativă, hotă fără evacuare:
Aceste hote sunt întradevăr mai estetice, așa cum le spune și numele sunt în mare parte decorative. Însă utilizarea lor se impune mai ales atunci când din păcate, spațiul nu vă permite sa găuriți zidăria sau geamul încât să scoateți gura de tiraj.
Dacă poziționarea hotei este foarte departe de locul în care ar urma să faceți gaura pentru tiraj, atunci hota decorativă este alegearea potrivită.

Principiul de funcționare hotă fără evacuare : Acestea au 1 sau 2 motoare care atrag aerul din bucătărie și îl eliberează înapoi în interiorul său, practic îl filtrează. Acestea au în general filtre cu particule de cărbuni care au capacitatea să rețină din grăsimile aerul tras.
Au un aspect plăcut și se încadrează frumos în mobilierul de bucătărie. Sunt în general mai silențioase, însă dezavantajul constă în faptul că e necesar să funcționeze non-stop atunci când gătiți.
Și știm toți, oricât de silențios ar fi un motor, zgomot tot se face.
Mai ales că pentru o eficiență sporită, motoarele trebuie să fie mai puternice, deci o putere de absorție mai mare, zgomot mai mult.

Cumpără din selecția de cele mai bune hote decorative

Hotă clasică cu evacuare:

Hotele clasice sunt cele mai eficiente, acestea, în general sunt ok chiar dacă sunt mai slabe. Asta datorită tirajului natural. Sfatul meu este următorul, distanța dintre gaura de tiraj și hotă să nu fie mai mare de 1 metru și să fie cât mai drept. Astfel hota va avea un traj natural și rar, foarte rar va fi nevoie să o utilizați (pornită).

Hotele cu evacuare sunt mai eficiente pentru că nu împrăștie aerul tot în cameră ci îl evacuează în afara bucătăriei. De asemenea acestea beneficiază și de tirajul natural.

Astăzi nu mai folosim clasicele modele, acele modele urâte și mari. Avem modele incorporabile în mobilă, cu sertar de pornire, dacă alegeți și culoarea potrivită, nici nu se va observa.

Eu personal am o hotă Gorenje telescopică de care sunt foarte mulțumit, motoarele nu sunt foarte zgomotoase și cum spuneam, datorită tirajului natural, nu o pun la treabă foarte des.

Cea ma bună selecție de hote cu evacuare

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: