Alegerea unei hote de bucătărie nu este chiar atât de simplă cum pare la prima vedere. Ca să alegi cea mai bună hotă trebuie să te documentezi puțin, să asculți sfaturile altora.
Alegerea unei hote depinde în 90% din cazuri de mobilierul de bucătărie, de la dimensiuni până la posibilitatea de a sparge peretele pentru evacuare.
Astfel că există două modele, hotă cu evacuare și hotă fără evacuare.
Dacă aveți buget, aș recomanda oricând minunăția asta:
Dar costă circa 9000 lei și nu este pentru orice buzunar.
Vezi detalii Hotă Falmec Down Draft
Hota FALMEC DOWN DRAFT face parte din seria DESIGN si este fabricata pe baza unor tehnologii avansate, cu design contemporan si inalta functionalitate.
FALMEC DOWN DRAFT este dotata cu tehnologia E-motion, ce presupune o automatizare sofisticata, asigura o eficienta maxima si performante ridicate.
CARACTERISTICI CONSTRUCTIVE:
– Materialul din care este confectionata este INOX AISI 304, cu finisaj mat, iar partea superioara a hotei este realizata din sticla tratata termic de culoare neagra. Codul AISI 304 garanteaza cea mai buna calitate pentru materialul tip INOX.
– Dotata cu LED-uri pentru a lumina zona de sub hota
– Filtre de grasime detasabile si lavabile – model tip TOP Filters
– Hota Down Draft
– Motor
CARACTERISTICI PRINCIPALE:
– Aspiratie perimetrala
– Control touch screen
– Functionare 24 ore
– Timer
– Optional, setarile se pot realiza si cu ajutorul unei telecomenzi
Cum aleg o hotă:
- Randamentul unei hote se măsoară în metri cubi absorbiți pe oră, ca să vă dați seama ce putere trebuie să aibă hota dumneavoastră, procedați astfel : iei capacitatea bucătăriei tale și înmulțești cu 10, astfel vei afla cantitatea aproximativă de aer ce necesită ventilat.
- Nivelul de decibeli ar trebuie să fie iar un criteriu de achiziție, știm toți că evităm să utilizăm hota tocmai datorită zgomotului infernal. De cele mai multe ori ajungem să aerisim tot deschizând geamul sau ușa.
- Avem posibilitatea să găurim zidul pentru evacuare? Da? Ok, dacă nu, atunci trebuie să alegem o hotă fără evacuare.
- Avem locaș existent în mobilier? Dacă da, atunci trebuie să căutăm fix pe acea dimensiune, dacă nu avem, putem renunța la un corp de mobilier (dacă dorim o hotă de înălțimea corpurilor) sau putem modifica un corp existent, alegând o hotă fără decor de tub.
- Numărul de motoare este important, cele cu două motoare au o capacitate de absorție mai eficientă, dar sunt mai zgomotoase.
- Filtre cu cărbune? Da! Indiferent că alegem o hotă cu evacuare sau una fără, filtrele cu cărbune rețin grăsimile și mirosul neplăcut.
- Telescopică sau clasică? Ține de alegerea ta, eu aș alege telescopică, fix pentru acea funcție de mărire a suprafeței de ventilare, în plus arată și bine.
- Din ce material să fie? Am să spun sticlă, chiar dacă sticla este mai casantă față de aluminiu sau oțel, aceasta se va curăța mai ușor, nu vor fi probleme de corodare, nu are ce vopsea să se îngălbenească, ați înțeles beneficiile.
- Cotul de evacuare să fie cât mai scurt și de preferință cât mai drept.
Alege un model de hotă din oferta promoțională
Hotă fără evacuare :
La aceste modele aerul nu este evacut din bucătărie. Aerul este ventilar și se elimină aburul, grăsimile și mirosul este reținul în filtrele cu cărbune.
Avantaje hotă cu recirculare:
- Se montează foarte simplu, trebuie doar să alegi dimensiunile potrivite.
- Nu necesită găurirea peretelui sau a termopanului
- Nu ai kit-uri de evacuare inestetice prin toată bucătăria
- Poți monta aragazul sau plita unde dorești, nu ești condiționat de distanța zidului în care ar fi trebuit să spargi.
- Dacă poziționarea bucătăriei nu are nici un perete spre exterior, cam aceasta este singura variantă pentru dumneavoastră.
Dezavantaje hotă cu recirculare:
- Recircularea aerului și nu evacuarea lui este principalul dezavantaj. Aerul cald rămâne în încăpere și cel mai probabil ai nevoie să deschizi un geam.
- Oricât de eficientă ar fi în reținerea mirosurilor, nu va reuși niciodată să rețină în totalitate.
- Filtrele trebuiesc schimbate destul de des, toată grăsimea din aburi se va depune pe ele. Des însemnând 2-3 luni de zile.
Cumpără acum Hotă fără evacuare
Hotă cu evacuare:
Este modelul de hotă cel mai ales de utilizatori , aici alegerea se face strict pe performanțe și design. Au dovedit în timp că au cel mai bun randament. Alegerea se va face după brand, clasă energetică, putere de absorție, design și nivel de zgomot.
Avantaje hotă cu evacuare:
- Capacitatea de evacuare a aburilor și a mirosurilor neplăcute din bucătărie
- Prin evacuarea umidității menține un aer proaspăt în bucătărie dar și o temperatură constantă.
- Ajută și previne apariția mucegaiului prin aerisirea aerului umed.
- Dacă este montată într-un mod ideal (tiraj scurt spre arie de curenți) aceasta poate tira aerul și fără să fie pornită, prin tirajul natural, sau în termeni populari „prin curent de vânt”.
Dezavantaje hotă cu evacuare :
- depentența de o cale de evacuare, spart perete, dat gaură în termopan
- contribuie la poziționarea aragazului, vei dori ca traseul de evacuare a hotei să fie cât mai mic, deci și aragazul va fi poziționat cât mai aproape de gura de evacuare.
- Tuburi inestetice prin bucătărie, chiar dăcă le maschezi în mobilier, tot te alegi cu un spațiu mort.
- Avantajul tirajului natural poate fi și un dezavantaj, prin aceeași gaură se evacuează și căldura pe timp de iarnă.
Vezi cele mai bune hote cu evacuare
Citeste si Hota Decorativa sau clasica