Home » Personal » Generatia cu tableta la gat

Terminator2game-630x290

Avem obiceiul sa devenim nostalgici si sa criticam generatia viitoare.
Aruncam mereu cu replici „Ba pe vremea mea jucam oina sau castelul 1,2,3 nu aveam iphone”
Mereu ne aducem aminte cu placere de copilarie, cred ca oricine isi aduce aminte de copilaria sa, noi, parintii nostri, bunicii nostri, etc.
Dam cu oua in pustanii de azi ca nu se mai joaca v-ati ascunselea sau cate oua are baba insa uitam ca si noua ne reprosau parintii „Pe vremea mea nu ma jucam, mergeam la prasit, la cules” sau „Nu aveam nici curent asa ca invatam la lampa cu gaz, dupa ce mergeam 15 km prin zapada pana la scoala”.
Adevarul este ca noi nu am crescut cu telefonul in gat pentru ca nu exista tehnologia, in lipsa de tehnologia evoluata am profitat de tehnologia din acele vremuri.Adica am profitat ca parintii nostri aveau job-uri la oras si nu a trebuit sa dam cu sapa astfel ramanandu-ne timp de alte jocuri.
Tineti minte primul joc pe care l-ati avut? Terminator, mario, orice? Cat timp petreceati jucandu-va?
Ne jucam putin deoarece erau limitate.
Tindem sa devenim niste ipocriti, acum tipam ca tinerii nu isi mai scot capul din telefoane dar cand o sa devenim parinti noi o sa le cumparam.
Copii cu smart-uri au invatat asta tot de la noi nu de la alti copii. Au vazut asta la tine, la mine, la o ruda indepartata si la prietenii prietenilor nostri. E firesc , cand eram copii ne doream sa fim adulti, asa se comporta si ei.

Am o intrebare, ce ai putea face sa nu iti lasi copilul pe tableta, pc, laptop sau telefon scump? Sa il trimiti afara sa joace lapte gros sau pietricica? Crezi ca ar fi o decizie inteleapta?
Ok, o faci dar cu cine se va juca? Cu nimeni! Nu ai face de cat sa il faci sa se simta prost fata de ceilalti copii, l-ai stigmatiza.

Asta este tehnologia si avanseaza rapid, probabil copii nostri vor ajunge sa zica despre viitorii lor copii „Uite ba ce ratati, se joaca cu holograme si masini ce leviteaza. Pe vremea noastra ne adunam pe facebook si dadeam like-uri”

Asa ca sa nu o mai ardem ca aveam cheia la gat, o aveam pentru ca era mandria de a-ti lasa parintii cheile de la casa (te responsabiliza), poate asa e si acum cand iti da un telefon nou.

Eu personal am sa imi dau copilul la sport, am sa ii cumpar si telefon cu „taci” si cu siguranta am sa ii iau si o consola de gameing. Asta pentru ca in lipsa lor va ajunge sa piarda timpul in diverse gasti, sa vrea sa devina un gigel cu BMW din tarfe si droguri sau va ajunge sa fie sau sa intepe pe cineva de la o tigara!

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

  1. […] noi aveam alte tehnologii, ei au alte tehnologii iar copii lor vor avea alte tehnologii. Am scris aici de ce nu îi condamn. Şi noi ne doream să avem obiecte din […]

  2. […] noi aveam alte tehnologii, ei au alte tehnologii iar copii lor vor avea alte tehnologii. Am scris aici de ce nu îi condamn. Şi noi ne doream să avem obiecte din […]

  3. TRZ spune:

    Toti spunem la fel ca eu o sa imi educ copii etc dar noi o sa fim primii care o sa le cumparam pe principiul daca are a lu’ vecinu sa aiba si al meu. Primul meu joc terminator cu mario fotbal si tenis il jucam de cate ori aveam ocazia si sincer parca sunt nostalgic dupa un terminator dar parca mai bn mere un x-box acum nu? Have a nice day

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.