Home » Personal » Foloseşte telefonul mobil pentru reparaţia maşinii

Acum două zile am observat că maşina nu îmi mai bagă caldură.
Am zis iniţial că iar mi s-a infundat caloriferul de habitaclu şi cam ştiam ce am de făcut.

Însă sub capotă se întâmplau lucruri misterioase.
Mâine plec la Iaşi şi aveam nevoie neaparat de maşină aşa că astăzi dis de dimineaţă am coborât la ea.

Cum niciun service nu era deschis şi niciun mecanic nu a vrut să se bage azi de SF. Nicolae, m-am băgat eu.

Am primit mai multe indicaţii. Ba că poate s-a dus termostatul dar nu e ăla că pleacă ventilatoarele, ba că s-a dus pompa dar eu ştiam că nu e aia că aveam furtunul fierbinte. Ba că s-a dus vasul de expansiune, dar culmea din el nu dispărea lichid.

Aşa că am ignorat tot ce am auzit şi m-am apuca pe turta mea de treabă.
Am scos toate furtunele de la radiator pentru a dat tot afară, am pus apă şi am lăsat maşina pornită să îşi facă ciclul.

După scurt timp am observat că ieşea abur, clar pe undeva pierdeam lichid. Aici a intervenit telefonul, pierdeam lichid undeva în spatele galeriei de ardere şi blocul motor, este imposibil să vezi până acolo, nu ai acces.

Aşa că am scos telefonul, l-am dat pe cameră şi bliţ. Bingo, am văzut problema. Dar pentru a avea acces mai vizibil am dat jos scutul de la galeria de ardere. Dacă nu mă apucam să filmez nu vedeam niciodată de unde este pentru că am o conductă atât de bine ascunsă încât eu ziceam că nu poate fi de acolo, doar nu curge apa din motor.

Nu am reparat maşina dar telefonul m-a ajutat să văd problema singur, fără bani pe constatare şi fără să risc să conduc aşa până la un service.

Am o conductă fisurată, mai exact acea conductă care iese din pompa de apă şi se duce la motor. Nu ştiu cum se cheamă conducta respectivă pentru că nu o găsesc pe net, ştiu că în capătul ei în pompa de apă se ataşează acea garnitură O’ring, dacă ştie cineva unde găsesc acea conductă mi-aţi fi de un real ajutor.

Maşina este o Kia Cerato LX model 2005 1.6 benzină 77 KW (date care se cer) cod G4ED.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.