Este timpul să cumperi un uscător de rufe nou? Iată ce trebuie să știți!

Există oameni care doresc întotdeauna aparatele cele mai noi și mai tari și există și alții cărora le place să mențină obiectele în care au investit banii. Dacă sunteți unul dintre cei din urmă, nu este nici o rușine în asta. Cu siguranță există momente când trebuie sa renuntați la obiectele vechi. Iată doar câteva semne că uscătorul dvs. trebuie înlocuit.

Se încinge prea tare sau are un miros de ars?

De cele mai multe ori credem că doar a fost suprasolicitat și obișnuim să utilizăm uscătorul mai departe, lucrurile nu stau așa. Un miros de ars sau o scânteie poate da semne că o anumită componentă din interior s-a stins, ar fi cazul să nu îl mai folosim. Acestea sunt un real pericol pentru noi și cei din jurul nostru, poate face o flamă și poate provoca un incendiu în orice moment.

Am un uscător de rufe foarte vechi

Considerăm mereu că „dacă merge încă, înseamnă că nu am nevoie de unul nou”  , nu este tocmai cea mai bună teorie, mai ales dacă uscătorul de rufe are peste 15 ani.

Asta nu doar pentru că riscăm să nu mai fie eficient și să ne strice rufele, dar uscătoarele de rufe vechi consumă cu până la 30% mai multă energie și au o eficiență de până la 40% mai scăzută față de tehnologiile noi apărute.

Cum aleg un uscător de rufe?

1. Câte haine încap în uscător
La fel ca la o mașină de spălat, uscătorul are capacitatea de a usca între 6 și 9 kg de rufe. Dacă familia ta este numeroasă, alege unul mai încăpător.
2. Spațiul din casă
Dacă spațiul este limitat și nu ai unde să pui ambele aparate, ai posibilitatea de a alege o mașină de spălat rufe cu uscător.
3. Programele
Unele uscătoare vin și cu programe speciale pentru țesăturile din lână sau pentru articolele de sport sau chiar programe pentru uscarea materialelor groase, cum ar fi denimul.
4. Senzorul de umiditate
Te întrebi ce face el? E simplu, oprește automat mașina când hainele tale s-au uscat. Poți să-l iei ca pe un beneficiu, pentru că o să ai un consum redus de energie, iar țesătura hainelor tale nu o să aibă de suferit.
5. Filtrul pentru scame
Trebuie să cureți filtrul de scame cu regularitate sau chiar după primul ciclu de uscare.
6. Clasa energetică
Alege clasa A. Consumul de energie se va injumătăți, iar rezultatele vor fi aceleași.

Am selectat pentru tine top 4 uscătoare de rufe clasă A++, pompă de căldură și 8kg încărcare

Top 4 uscătoare, cele mai performante pe clasa lor, A++ și pompă de căldură

 

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.