D’ale votului bisericesc

Internetul s-a saturat de mizerie, peste tot vezi reclame cu „6 clase” sau Ponta hoţul.

Cert este ca nimeni nu vine cu un plan, nimeni nu conduce campania asta electorală cu ceva urmă de speranţă.
Chiar dacă ne-ar minţi, măcar am auzi ceva minciuni clasice ca „facem locuri de muncă, investim în România”.
Tot ce auzim şi vedem este doar manipulare în masă. Politicienii şi-au dat seama că nu avem nevoie de speranţe ci manipulare.

Cea mai nouă formă de manipulare în ţara sfintelor oase şi a popilor cu maşini de lux este biserica.
Pentru că românul e dobitoc şi din sărăcia lui mereu a dat şi bisericii, pentru că românul şi-a păstrat încă şi partea de credinţă.

Eu sunt adeptul credinţei, a credinţei în sine, cred în Dumnezeu şi mă rog la Dumnezeu.
Însă de preoţi mi-e scârbă, nu de toţi pentru ca ştiu şi preoţi simpli care dau de la ei celor săraci, ştiu preoţi care organizează strângeri de fonduri pentru comunităţile sărace. E bine aşa pentru că încă trebuie să ne păstram umanitatea.

Însă ce am văzut ieri îmi depăşeşte limita admisă ce îmi provoacă scârbă. Soborul PREAfericiţilor din ţara MULTpreaTRIŞTILOR au spus că România trebuie să aibă un preşedinte creştin ortodox.

Este mizerabil cum se implică şi este o formă mizerabilă de manipulare, aici nu mai vorbim de credinţă ci de nevoia unui lider abil, indiferent de credinţa lui.
Este greşită ideea indusă prostimii că un credincios este un om bun iar un ateu este dracul.

Dacă un credincios ortodox este atât de bun, ştirile de la ora 17:00 cu soţi ce îşi omoară nevestele, violatori în serie de ce mai există? Oare ăia sunt atei? Nu, dar probabil mi s-ar răspunde că „şi-au pierdut credinţa” .

Dacă şi-au pierdut credinţa atunci credinţa noastră nu este perfectă şi nu ştie să inducă bunătatea prin care se autodescrie.
Si atunci de ce să nu dăm şansa unui necredincios? Noi avem nevoie de un manager nu de credinţă, pentru credinţă avem biserici, icoane şi oase cărora să ne rugăm.

Mai mulţi preoţi ortodocşi din judeţul Cluj ar fi primit o circulară de la Mitropolia Clujului Maramureșului și Sălajului prin care li se cere să spună credincioşilor să voteze cu un preşedinte care să fie „creştin, ortodox, român”. Reporterii TVR Cluj au înregistrat mai mulţi preoţi care au recunoscut că au primit asemenea indicaţii şi care spun că le vor urma. Reprezentanţii Mitropoliei neagă toate acuzaţiile şi spun că preoţii trebuie să respecte neutralitatea bisericii faţă de politic

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

2 comentarii la „D’ale votului bisericesc”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.