Cum văd eu decizia eMag de a opri afilierea de Black Friday 2015

eMag începe campania Black Friday din data de 20.11.2015, înțeleg că vor fi produse reduse pe toate categoriile.

Însă eMag a luat decizia de a închide afilierea de black friday, practic se vor lua în calcul doar click-urile înregistrate cu 48 de ore înainte. Spun ei că previn click baitingul și spamul făcut în aceste zile.

Eu spun că nu e chiar așa. eMag va face oricum vânzări enorme, este cel mai bun magazin și știu cel mai bine să facă campanii de promovare în această perioadă.

Însă eu cred că închiderea afilierii are la bază revolta afiliaților. Mai mulți afiliați de top au afirmat că dacă eMag va continua să dea comisioane de 1% de BF, nu vor mai promova campania. Deja mai mulți afiliați au început să schimbe link-urile vechi care duceau către eMag deoarece ar fi trimis trafic degeaba.

Obișnuiți ca eMag să anunțe în fiecare an cifrele făcute prin afiliați și cifrele făcute overall, cred că au dorit să închidă deoarece nu ar mai fi putut scoate la lumină cifrele afiliaților.

Totuși vorbim de eMag, când dă cifrele trebuie să fie numărul 1. Acum dacă afiliații s-au reorientat, eMag nu si-ar fi permis să spună „Știți am făcut x milioane cu afiliații, nu mai suntem primii pentru că mulți nu ne-au mai promovat dar uite ce cifre frumoase avem” . Nu eMag ori e primul ori nu mai e, deci pentru a evita un astfel de declarație, s-a luat decizia să se închidă afilierea. E mai simplu, vor ieși și vor spune am vândut de Y milioane, din afiliați nu avem că noi nu am avut campanie.

Sunt curios la cifra finală dacă este mai mare sau mai mică față de anul trecut.

În altă ordine de idei, nu cred în detaliile tehnice de prevenire a fraudei, eu cred că decizia a venit în momentul în care afiliații de top au zis „Pa eMag cu 1%”. Pentru că un afiliat de top știe oricum să facă promovare ok, preferă să vândă mai puțin dar să încaseze de 4 ori mai mult.

PS : Nu veți vedea nici un blog mare să pună așa problema, pentru că majoritatea au campanii frecvente cu ei și oricum zilele de black friday sunt odată în an.

PPS : Nimic din ce am scris eu aici nu afectează cumpărătorii, doar afiliații care mucesc pentru a oferi informații cumpărătorilor.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

4 comentarii la „Cum văd eu decizia eMag de a opri afilierea de Black Friday 2015”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.