Cum alegi cel mai potrivit aspirator pentru tine?

alegere-aspirator

Dacă aveți animale de companie acasă, atunci va fi necesară aspirarea regulat pentru a elimina parul de animale in exces de pe covoarel sau parchet. Uită-te după un model de aspirator special conceput pentru părul de animale.


Aspecte importante în alegerea aspiratorului:

Există o varietate de aspiratoare disponibile pe piață, astfel asigură-te că alegi tipul potrivit pentru stilul tău de viață. Ia în considerare:

  • Va trebuie să cari aspiratorul pe scări, ai casă cu etaje?
  • Ai animale de companie, îți trebuie un aspirator cu funcție specială?
  • Cât de mare este suprafața care trebuie aspirată?
  • Cât timp ai pentru aspirare?

Aspirator cu sac sau fără sac?
Una dintre principalele decizii pe care va trebui să o faci este aleferea unui aspirator cu sac sau fără sac. În mod tradițional, aspiratoarele captează praful/murdăria într-un sac, care trebuie să fie schimbat în mod regulat.
Deși cele mai variate oferte de aspiratoare sunt pentru modelele cu sac, acestea își pun amprenta asupra bugetului atunci când trebuie să ne aprovizionăm mereu cu saci, ori uităm să cumpărăm și nu putem începe aspirarea.

Poți alege de aici, din peste 200 de modele de aspirator cu sac

Aspiratoarele fără sac
au devenit populare în ultimele decenii, depozitarea resturilor într-un compartiment, care apoi se golește la coșul de gunoi. Mulți oameni au ales aceste modele datorită comodității dar și a gestiunii bugetului. Cu toate acestea, manipularea în timpul golirii compartimentului special este mai dificilă. Aceasta necesită mai multă atenție, în cazul unei manipulări eronate, riscați să faceți praf sau să răsturnați mizeria înapoi în casă.
Poți vizualiza peste 100 de modele de aspiratoare fără sac, aici!

În general, decizia se ia după mai multe criterii personale. Sunt modele cu diverse puteri de absorție, funcții, manevrabilitate, etc.
Hai să ne uităm puțin la fiecare tip de aspirator pentru a te ajuta să te decizi mai ușor.

Aspirator vertical
Aspiratoarele verticale furnizează putere aspirație mare pe zonele acoperite cu mochetă, adesea au o capacitate mai mare decat modelele cu cilindri, și funcționează bine în gospodării aglomerate. Bara de perie din capul aspiratorului poate aspira lucruri cum ar fi părul din covor, ceea ce le face o alegere bună pentru deținătorii de animale de companie. Acestea fiind spuse, ele sunt, de asemenea, mai grele, dificil de manevrat în jurul colțurilor și nu pot fi folosite pe scări datorită colțurilor treptelor, deci dacă nu aveți o casă cu etaj, este o alegere potrivită.
button

Aspiratoare cilindrice
Modelele cilindrice sunt proiectate cu un recipient cu roți, astfel încât să o puteți trage după voi în timp ce aspirați. Acest design conferă flexibilitate în ceea ce privește deplasarea în jurul camerei și pe scări. Deobicei aceste modele sunt ușoare, manevrabile, ușor de desfăcut și depozitat. Sunt alegerea potrivită pentru persoanele în vârstă sau infirme. Cu toate acestea, aceste modele nu sunt multi-folositoare, sunt destul de limitate în capetele de perie și știu să facă două-trei acțiuni.

Aspiratoare fără fir
Aceste modele sunt pe bază de acumulatori. Cel mai des le găsim sub denumirea de mop electric datorită formei lor. Funcționează pe un sistem de baterii reîncărcabile. Deși au apărut tot mai multe modele pe piață cu o autonomie din ce în ce mai mare, sunt limitate de aspectul care le face atractive, lipsa firului de electricitate. Aceste modele de aspiratoare sunt recomandate pentru locuințele mici, unde acumulatorul îți ofertă autonomie atât cât ai nevoie.
Alege un aspirator fără fir din peste de modele.

Aspiratoare robot
Cea mai recentă tehnologie în materie de aspiratoare sunt aspiratoarele robot. Acestea s-au dovedit a fi tot mai utile datorită programarii lor, le puteți programa să curețe anumite suprafețe în timp ce voi vă vedeți de alte treburi prin casă. Modelele sunt echipate cu apărători de cauciuc și senzori care detectează obstacole, evitând astfel coleziunile.

Există avantaje evidente aici, mai ales pentru cei cu un stil de viata aglomerat: puteți seta aspiratorul pentru a rula, chiar și atunci când nu sunteți acasă! Cu toate acestea, unii susțin că nu se poate atinge același nivel de curățare, spunând ca este incapabil să curețe bine zonele trunchiate ale locuinței. Aspiratoarele robot au prețuri ceva mai mari, însă acestea pot fi folosite mult mai des ținând cont că noi nu facem nimic, setăm robotul și ne vedem de treaba noastră. Astfel, printr-o utilizare mai deasă, ne vom păstra casa mereu curată iar investiția se va amortiza prin confortul nostru.
Vezi aici toate modelele disponibile de aspiratoare robot

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.