Cum să cureți draperiile verticale

draperii-verticale
Draperiile verticale sunt frumoase, au multiple funcții de utilizare, însă ca orice alt material textil, se murdărește.

Adesea în draperiile verticale se imprimă mirosuri, praf și chiar pete de murdărie.

Iată cum poți să îți cureți singur draperiile verticale și cum să le usuci acasă.

Curăță draperiile verticale cu apă călduță, nu fierbinte
Apa fiebinte nu presupune în mod automat cea mai bună opțiune pentru a obține jaluzele verticale curate. În cazul în care draperiile sunt îndoite și au greutăți în partea de jos pentru a le menține agățate în mod corespunzător, va trebui ușor să desfacem greutățile, dacă este posibil. Dacă sunt lipite, nu cusute, spălarea cu apă fierbinte poate topi lipiciul cu care sunt prinse greutățile, astfel vom strica draperiile. Apa calduță este întotdeauna o soluție, o temperatură mică va îndepărta petele și nu va topi lipiciul draperiilor.
Temperatura apei poate fi măsurată cu mâna, nu ne trebuie un dispozitiv special. Dacă decideți să le spălați la mașina de spălat, atenție la greutăți, citiți întâi eticheta materialului și nu setați mașina la o temperatură mai mare de 30°. Ar trebui să utilizați un detergent pentru țesături delicate, cum ar fi Persil Freshness. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetă și verificați dacă produsul este potrivit pentru tesatura.

Usucă jaluzelele în mod natural
Indiferent de modalitatea aleasă pentru spălare, este important ca draperiile verticale să se usuce natural, astfel își vor păstra și prospețimea spălării dar și calitatea materialului.
Dacă nu aveți un spațiu corespunzător în care să le depozitați după spalare, nu este nimic. Le lăsați puțin la scurs, întinse în cadă chiar.
Apoi, după ce vă asigurați că nu mai curge apă din ele, le puteți pune la loc pe suportul lor de la ferestre. Astfel se vor usca natural și își vor păstra o formă întinsă fără a fi boțite.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.