Centrala termică Ferroli DivaCondens

Centrala termică condensare Ferroli DivaCondens F24 D este una din alegerile pe care am mers în ultimele două apartamente, al meu și a părinților.

Totul a fost foarte simplu de la montaj până la urilizare. Montajul mi-a luat maxim 2 ore/ centrală.
Spre deosebire de alte centrale termice, Ferroli DivaCondens este foarte silențioasă și reușește să scoată un consum foarte bun datorită funcției de recondensare a gazelor pierdute.

Are un randament ACM pentru prepararea apei calde de peste 103%. Am ales modelul și pentru simplitatea acestuia și a senzorilor cu indicatori pe ecran.

Nu pot merge mereu la părinți sau să îi întreb prin telefon ce are centrala sau ce trebuie să facă. Astfel că ecranul centralei afișează orice eroare și te avertizează luminos.

Le-am lăsat manualul de utilizare în limba română, astfel își pot face singuri depanările mici de sistem din meniul centralei.

Placa electronica de ultima generatie permite optimizarea functionarii centralei prin utilizarea unui cronotermostat modulant OpenTherm.

DivaCondens Ferroli

Acest model de centrală l-am montat la apartament însă acesta este foarte ușor de montat și la instalațiile de energie solară.

Debitul de apă caldă este de 14 litri/minut, un debit foarte bun comparativ cu prețul, un debit cu aproape 4 litri mai mare față de alte branduri mai scumpe.
verifica detalii

Pentru confortul dumneavoastră recomand și un termostat ambiental. Sunt tot felul de termonstate la diferite prețuri. Eu am ales ceva simplu care să îmi afișeze temperatura și sa trimită comenzi către centrală.

Am mers pe Termostatul LOGICTHERM pentru că este ieftin și îmi satisface nevoile.

Centrala a fost montată într-un apartament de 86 mp2 cu două băi și 3 utilizatori și într-un apartament de 70 mp2 cu 2 băi și 3 utilizatori, ambele apartamente având bucătării mari, 3 camere și holuri lungi.

Acest aspect este important pentru că cei mai mulți vin la noi să ne ceară centrale mari de peste 30 KW, așa au auzit eu că și-a pus un vecin și este super mulțumit de ea.

O centrală de 24KW acoperă cu ușurință orice spațiu până în 150 mp2, poate acoperi și până la 200 mp2 dacă spațierea este făcută compact.

În eficiența oricărei centrale contează foarte mult gradul de izolare termică a spațiului, deci dacă doriți o centrală de apartament, mergeți pe una de 24KW. Dacă doriți pentru casă și nu aveți peste 150 mp2, la fel mergeți pe una de 24 KW.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.