Home » de prin online » Cât de ușor este să scrii un articol pe blog?

Citeam la nwradu despre moartea presei.

După ce am terminat articolul , am intrat ca orice om la comentarii. Citeam acolo diverse opinii până la una care mi-a sărit în ochi.

Oamenii au impresia că un blogger cacă un articol în 5 minute. Da sunt și astfel de articole când știi exact ce idee ai, când e ceva scurt și deobicei emite doar o părere despre ceva deja concretizat.

Însă a face un articol nu este tocmai ușor. Dacă vrei să scrii un articol bun sau evergreen, deobicei ascestea necesită muncă.
Trebuie să te informezi foarte bine, să cauți ca nu cumva să fi scris alții deja și să îți semene opiniile.

Eu de exemplu obișnuiesc să îmi notez ideile în telefon, de foarte multe ori pe moment văd cum ar suna articolul în ansamblu dar dacă nu îl mă apuc atunci de scris, ideile se mai sting.

Așa că dacă simt că trebuie să fac un articol complet și necesită cercetare, scriu cât știu și apoi îl pun în draft până când îl completez cu restul.

Un articol de 5 minute este un articol 100% simplu, concret sau în cele mai dese și grave cazuri, este un articol copiat cap coadă!

Deci nu, nu există articole utile, bune, evergreen scrise în 5 minute.

Pot scrie despre un telefon în 5 minute, dar asta după ce l-am testat timp de 1-2 săptămâni. Deci munca depusă nu a fost doar de 5 minute.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Marius spune:

  Am facut prostia sa targhetez copii de 15-16 ani intr-un articol despre Windows. Si acum am nervi din cauza lor. Multi sunt limitati. Rău.

 2. Daniel H. spune:

  Sau mai greu cand nu ai subiect de scris 🙁

 3. dam167 spune:

  Cât timp ți-a luat articolul de față? Mi se pare un exemplu de 5 minute, cu tot cu verificat.

  Dacă ai testat un telefon 2 săptămâni înseamnă că l-ai folosit, nu ai muncit suplimentar. În România telefoanele mobile se testează, de asta sună ca din găleată orice post despre. Se ține acasă și se butonează în pauza de la Masterșef, în loc să înlocuiască telefonul principal, Articolele rezultate în urma unei munci se văd de la o poștă – mai rar găsești așa ceva în blogosferă.

  • cKy spune:

   Cam asta ziceam, sunt și articole de 5 minute cum e ăsta unde este o opinie personală ce nu necesita documentare sau alte păreri.

   Da advertorialele se fac ca din avion, nu se fac teste. Cei mai mulți se mulțumesc luând specs de pe alte site-uri ca mai apoi sa adauge 2-3 poze pentru autenticitate

 4. Costin spune:

  Mereu avem de invatat. Mereu invatat daca ne dorim. Daca dorim sa oferim articole de calitate, cugetam, ne informam pentru scrierea unui articol. O opinie o poti dezvolta in 5 minute pentru ca stii exact ce sa scrii. O opinie poate fi una de calitate, poate ajuta pe unii sau pe altii, chiar daca acel articol a fost realizat in 5 minute. Poate fi mai util de cat un articol scris in 3 zile, in diferite cazuri.

  • cKy spune:

   Prea puțini știu că un conținut de calitate nu se pisa la minut.

   Un blogger Bun are 1 articol din 10 ok, restul sunt diverse fără un impact prea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.