Cât de importante sunt filtrele mașinii pentru sănătatea ta?!

Cât de importante sunt filtrele mașinii pentru sănătatea ta?! Foarte importante.

Scriu aceste rânduri deoarece am auzit foarte multe persoane care își schimbă filtrele de aer sau de polen a mașinii destul de rar.

Unii au mașinile de ani de zile și nici nu știau că sunt dotate cu astfel de filtre.

Acum doi am chiar auzeam un nene mecanic care se pregătea de o revizie, îi spunea titularului „Lasă că uleiul e mai important ca filtrele, ia si scutură filtrul de polen iar pe cel de aer batel puțin de pământ.

Culmea e că oamenii se zgârcesc la cele mai ieftine piese, un filtru de polen în medie nu depășește 60 de lei iar unul de aer până în 40 de lei.

Eu personal le schimb la fiecare revizie și totuși îmi vine să le schimb mai des, o să vedeți peste câteva rânduri de ce.

Acum două săptămâni ceva mă nemulțumea, un miros nasol așa că am luat un spray de curățare a instalației de ventilație, nu am știut să îl folosesc cum trebuie însă am repetat procesul pe o altă mașină (mirosea a ceva mort în ventilație) de data asta corect, rezultatul a fost incredibil de plăcut.

Practic iei un spray de curățare a ventilației, dai drumul la ventilație pe rece la maxim (dacă ai climă, o pui me mediu, dacă ai AC, închizi aerul condiționat).
Un astfel de spray găsiți aici

Acum să trec la ventilație, deși mașina nu prea a rulat, am găsit praf pe bord iar la o cheie ventilația mi-a aruncat puțin praf.

Atunci mi-am dat seama că ceva nu este ok, nu are voie praful în sistemul de ventilație, practic ar însemna că eu inhalez toată acea mizeri.

Așa că am dat torpedoul jos și am scos filtrul de polen, pot să spun că în gaura unde se bagă filtrul era numai praf, așadar cu o cârpă puțin umedă m-am apucat de șters acel praf. Din restul ventilației nu am cum însă voi repeta procesul cu spray-ul.

Am schimbat filtrul de aer și de polen în decembrie, kilometri? Să zic că am făcut maxim 6000 – 7000 mii, deci conform indicațiilor nu ar fi cazul să îl schimb, că el se schimbă pe la 15.000 Km, dar oare așa o fi?

filtru polen

Uite cum arată un filtru de polen după 6000 km:

Deci dacă amărâtul ăstă de filtru arată așa, eu cam câtă mizerie aș fi inhalat până acum?

Deci când mai auzi pe cineva că „Lasă bă filtrul că merge mașina și așa” să te gândești bine dacă îl asculți.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.