Home » Personal » Blog » Am nevoie de părerea ta !!!

De ceva vreme mă tot gândesc să fac un alt blog pentru IT, chestii legate de telefoane, how to, tehnologie în general. Am know how-ul, am resursele necesare, am ce testa, am ce scrie dar rămâne un singur lucru de clarificat, dacă să fac un nou site sau să merg pe ăsta.

Inițial am plecat în căutarea unor site-uri abandonate, am dat email către deținători pentru a-mi da o ofertă de vânzare, nu am primit nimic. Înțeleg că respectivii nu mai au nici acele adrese de email active.

Acum dilema mea este următoarea :
1. Să las cKy.ro pentru tehnologie și să îmi cumpăr un domeniu gen AndreiBucur.ro pentru blogul personal?
2. Să las cKy.ro așa cum e și să cumpăr un alt domeniu pentru IT (aici poate mă ajutați cu ceva idei de nume)?
3. Să continui să scriu amestecat pe cKy.ro, de la articole personale până la tehnologie?

Probabil cititorii fideli îmi vor spune să rămân așa cum este, asta mă ține și pe mine pe loc. Însă vă spun că un blog generalist așa cum este ăsta se va desprinde greu din sfera asta.
Nimeni nu va intra pe cKy.ro să vadă ce telefoane au mai apărut, chiar dacă aș scrie zilnic despre ele, pentru că sunt bloguri dedicate despre asta. Oamenii ajung la mine din Google pe astfel de articole, asta pentru că reușesc de multe ori să câștig greutate pe subiecte, însă mereu aici vizitatorul va ști că e un blog generalist și pentru tehnologie va merge în altă parte.

Mai știu că unii vor spune că nișa IT e prea aglomerată, așa este, toată lumea scrie, toți fac review-uri. Dar la fel era și când scriam pe muzică, erau site-uri mult mai mari dar aveam felia mea pentru stilul propriu.

Dacă voi scrie gunoaie, da nu voi avea nici o șansă să cresc pe IT, dacă voi scrie documentat și cum trebuie…cred că pot aduce notorietate.

Recunosc că aș ucide „personalul” din cKy.ro și l-aș transforma în tech pentru că are deja trafic, iar un blog personal unde aș pune doar chestii personale sau orice în afară de tech ar crește greu. Dar cred că mai bine crește greu un blog personal și păstrez traficul pe unul ce ar deveni de nișă.

Inițialele cKy.ro nu se potrivesc pe tech, probabil aș auzi asta. Dacă îmi strofoc mintea, probabil pot face ceva gen Component Kit for You…în fine nici nu cred că are relevanță, domeniul e vechi, de prin 2009 și important este că e scurt și ușor de reținut.

Mai am și alte teste/proiecte în desfășurare însă nu prea mi se potrivesc, am ales să testez alte nișe pentru că așa merg lucrurile, am stat departe de nișa IT & Electro pentru că am zis că e plină.

Însă lucrez într-o companie de telecom, zilnic job-ul meu se învârte în aria tehnologiei, zilnic citesc despre tech, nu ratez niciodată șansa să fiu la zi cu ce mai apare. Deci, cred că am să merg la risc.

Rugămintea mea cea mai mare este să îmi lăsați părerea într-un comentariu, nu pe facebook, nu prin sms, aici în comentarii.

Cea de a doua rugăminte este să îți spui părerea, știu că deseori intri, citești și pleci sau dai share, de data asta am nevoie să îmi lași și o părere.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Gabriel Ursan spune:

  AndreiBucur.ro și lucrează la brandul personal. Concentrează-te pe calitate (văd că bagi mai mult cantitate în ultima vreme). Adică, decât să scrii două articole unul după altul, mai degrabă verifici gramatica și exprimarea la cel pe care urmează să îl publici și sigur îți vin idei să îl faci mai bun, să îl aranjezi mai bine în pagină etc.

  Iar pe AndreiBucur.ro poți să nișezi cum dorești. Și Buhnici are un astfel de blog și e relevant pe tehnologie.

  Succes!

  • cKy spune:

   Stai să înțeleg, zici să iau AndreiBucur.ro pe care să îl fac personal, eventual pot scrie și tech când simt.
   Și cKy.ro să îl transform în tech? Sau spui să renunț la cKy.ro și să merg pe AndreiBucur?

 2. Marius spune:

  Calitate acolo unde trebuie calitate, cantitate acolo unde trebuie cantitate. Timp sa fie pentru toate 🙂

 3. Rãzvan spune:

  AndreiBucur.ro pentru tine, ãsta pentru IT, și numele este potrivit, pe mine nu mã duce cu gândul la ceva anume, poate semnifica orice.

 4. iceuniq spune:

  Asta e clar, numele e scurt, nu prea conteaza ce inseamna.
  Am cumparat deja Andreibucur.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.