Nu se deschide usa la masina de spalat rufe

Daca nu vi s-a intamplat pana acum sa stiti ca se poate intampla oricand. Masina de spalat este un aparat, aparatele sunt sortite defectiunilor. Una din cele mai comune defectiuni este blocarea usii de cuva.


Cand usa de cuva nu se mai deschide nu inseamna ca este un defect electric, mai degraba unul mecanic. Acel piciorus care blocheaza usa de cuva se mai slabeste in timp.

Cel mai simplu ar fi sa luati un fir subrire dar rezistent, eu am incercat cu relon. Il infasurati in cer, adica pe toata suprafata usii si trageti pana cand acesta trece de garnitura, firul va patrunde in piciorusul de blocare si va comuta deschiderea.
Daca nu ati inteles exact cum se procedeaza, nu este nici o problema pentru ca am sa pun si un video gasit pe youtube. Tot in acest video veti invata cum sa remediati acest aspect incat sa nu mai aveti probleme pe viitor.

Vezi piese pentru mașina ta de spălat
Trebuie sa stii ca aceasta tehnica se aplica doar atunci cand cuva este goala, goala inseamnand ca nu mai are apa.
Deasemenea nu intotdeauna aceasta este tehnica cea mai potrivita, cand usa nu se mai deschide trebuie sa iei in considerare ca s-a intamplat unul din cele patru puncte de mai jos:

1. Manerul de care tragi poate fi rupt in usa, astfel nu mai actioneaza asupra mecanismului. Aici se paote aplica tehnica firului.

2. Pinul care deține ușa închisă poate fi blocat din cauza mecanismului ușii, la fel puteti incerca acelasi procedeu.

3. Blocajul electronic a usii poate fi stricat.

4. Masina de spalat inca are apa in cuva, astfel mecanismul nu va da voie sa o deschideti.

Daca acest articol ti-a fost util, ne poti recomanda pe retelele de socializare si te poti abona la pagina noastra de facebook aici

Vezi pe blog si alte articole interesante despre masina ta de spalat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.