Aeroportul Suceava încearcă să nu moară

Wizz Air a anunțat că din 28 Octombrie își închide baza de pe Aeroportul din Suceava, dar va mai păstra câteva zboruri, în timp ce restul vor fi mutate la Iași.

Wizz Air va opera în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen. Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais şi Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iaşi

Cumva este o decizie normală pentru operator, Iași este aproape gata și cu terminalul 4 despre care am scris că au montat și prima îmbarcare cu burduf.

Iașiul aspiră practic cursele, asta după ce și aeroportul Bacău a rămas cu doar două curse WIZZ.

Totuși, Flutur spune ca imediat a contactat 23 de companii pentru a umple repede golul lăsat de Wizz Air și că se lucrează de aproape și cu reprezentanți din Ucraina.

Pe mine cumva mă bucură și încerc să văd părțile pozitive din treaba asta, nu înțeleg de ce Bacăul nu a făcut la fel.

Dacă Iași absoarbe cursele Wizz am avea posibilitatea ca pe Suceava să apară operatori noi și poate chiar alte rute.

Astfel am avea mai multă diversificare, atât printre operatori cât și pentru destinații. Nu îmi place wizz dar e la Suceava RyanAir? merg acolo.

Nu am Barcelona la Iași dar am la Suceava? Merg acolo! Moldova nu prea poate bate Bucureștiul, dar dacă cele 3 aeroportul din regiune : Iași, Suceava și Bacau ar diversifica rutele și operatorii, am putea concura ca un întreg cu București.

Sau nu neaparat să concurăm ci să avem opțiuni. Să nu uităm că cei mai mulți români plecați din țară sunt din Nord Est. Iașiul este cel mai mare județ din România! Deci clientelă ar fi!

6 comentarii la „Aeroportul Suceava încearcă să nu moară”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.