Susțin uniforma în școli și masa dată în școli

Chiar dacă am auzit părinți care nu sunt de acord cu uniforma, eu o susțin și nu pentru că sunt mai frumoși ci pentru că are un mare impact asupra modelării caracterului.

O să explic în rândurile următoare de ce, la fel susțin și masa în școală și nu neaparat pentru banii economisiți ci pentru același motiv pentru care susțin uniforma.

Să ne uităm puțin la alții, în general la țările mai nordice unde totul merge ceas, unde copii au alte preocupări, unde se face educație financiară.

Leg uniforma școlară și masa de viitoarea educație financiară și de modelarea copilului.

Uniforma în școală – dacă au uniforme școlare, ideea de tricou la 1000 de euro se va dilua. Va rămâne iPhonul șmecher, jordănii de 500 de euro, dar în esență lucrurile se mai reglează. Copii din state „cu apă caldă” cum zicem noi, nu au preocupări de brand, toți sunt egali si la fel.

Mâncarea în școală – același lucru, toți sunt egali. Aici subliniez necesitatea de a subvenționa masa, dacă nu pentru toți, măcar pentru cei aflați în necesitate. Astfel, acei copii vor fi egali cu cei plini de bani.

Toți mănâncă în același loc, aceeași mâncare, se îmbracă la fel. Preocupările lor se vor focusa pe alte lucruri, nu pe sclipici și figuri.

Noi în România nu avem educație financiară în școli, nici măcar chestii esențiale. Nu mai zic că în Finlanda se fac exerciții de antreprenoriat de la 10 ani.

Nu zic nici de Portugalia (stat destul de sărac) unde elevii au cantină în fiecare școală, se mizează mult pe mâncare sănătoasă.

Dar cu minim de lucruri putem croi altfel proiecția asupra valorilor. Oricum vor fi inundați pe sociale de smardoi, prințese, interlopi și oricum mesajul „decât să muncești să fii sărac, mai bine fii ca mine” va ajunge la ei.

Dar măcar când ajunge ei să aibă o minimă bază! Și noi am trecut prin asta, eu țin minte că dacă nu aveam țoale Nike nu ieșeam pe ușă! Norocul meu a fost că am părinți echilibrați și nu prea îmi făceau poftele astea aiurea.

Acum, acum deși stau bine financiar, mă îmbrac cu ce mă simt bine, nu mă interesează dacă e Sinsay sau Boss!

2 comentarii la „Susțin uniforma în școli și masa dată în școli”

  1. si eu is total de acord cu ce ai spus in special cu mancarea, cunosc cazuri de copii ce pleaca cu burta goala si se intorc cu burta goala de la scoala, iar parintii stau la birt fara probleme.. pacat, macar acolo sa fi avut o masa calda, dar na la noi nu-s bani de maruntisuri din astea

    Răspunde
    • Nu ma refer doar la cei a caror parinti…sunt si parinti care incearca dar nu pot. Normal ar fi ca masa sa fie asigurata pentru toti, dar daca nu se poate (ca nu vor), macar pentru cei aflati in necesitate.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.