Unde sunt bloggerii de recenzii?

Prin 2010-2011 cand incepusem si eu sa fac ceva aripi in blogosfera, sa fiu bagat in seama , sa imi zica Deliric „Diles ma tu esti ala cu cKy.ro?”, sa colaborez cu Pyuric cand era la monden.info….deci sa fi auzit lumea de cKy.ro, toata lumea facea recenzii pe muzica si concerte. Ba frate era ceva de speriat, nu era blog/site sa nu faca recenzie. Nu odata am condus ca nebunul de la Bucuresti la Galati sa fiu eu primul care face recenzie si urca poze la x concert din x club. Ba si cearta prin mail, ca au preluat si altii fara sa dea sursa, bloggerii te furau, ziarele…te furau dar de dobitoci ce erau bagau 2-3 randuri de la ei si alea eronate. Oricum, cititorul avea informatii tata.
Nu conta ca la x concert am fost eu, monden.info, blacksheesound,hiphop…, etc. Cititori erau pentru toti pentru ca fiecare avea stilul sau de a face o recenzie, pe vremea aia dadeam in presa ca ne fura, acum nu mai ai ce citi.
Deci nu mai sunt bloguri de muzica bune, ma exclud ca nu mi-am propus sa aloc la fel de mult timp, insa acum sunt zeci de bloguri de hiphop dar nimeni nu face o recenzie. Bag un embed de pe youtube, 3 randuri, un afis de concert si gata tata articolul. Fratilor!!! Unde sunt pozele? Parerile? Atmosfera? etc.
Cred ca din acelasi motiv si concertele in diverse orase au scazut, bloggerii nu mai scriu, publicul nu e informat, concertele se tin cu prea putini fani si uite asa totul tinde spre 0.

Tot prin vremurile alea ne mandream ca bloggeri ca am adus hip-hop-ul pe radio, ca datorita noua s-au facut milioane de vizualizari iar acum credem ca se rezolva totul cu 1 share pe facebook.

Cred ca si artistii gresesc ca s-au canalizat mai mult pe facebook, pe blog informatia ramane indexata, o parere despre un concert super marfa poate fi citita si peste 2-3 ani iar cititorul sa doreasca sa mearga la o urmatoare aparitia a artistului in orasul sau…pe facebook in afara de like-uri fara rost, nu rezolvi nimic.

Cred ca una din cauzele disparitiei bloggerilor de recenzii este si lipsa de fonduri, dar mai cred ca si prea putini dintre ei s-au sinchisit sa fie originali si sa urmeze sfaturi ca asta sau asta, a fost mai usor sa „preia” o informatie si sa o „smotoceasca” in „originala” crezand ca da buful la trafic….oamenii s-au prins ca cititorul nu e prost, traficul s-a dus si bloggerul a murit.

PS: Ce mai reprezinta acum Urban.ro? Nimic!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.