Top Orase preferate

M-am gandit sa scriu despre orasele in care am fost, in aceste orase am stat minim 4 saptamani iar topul il voi face pe mai multe criterii.
Nu voi alege neaparat aspectul turistic a orasului ci si tipologia oamenilor, curatenie oras, perspective oras, etc.
In toate aceste orase am fost cu echipe de teren, deci am/au discutat cu sute de persoane in fiecare zi, astfel am putut forma un feedback real.

Voi incepe cu primul loc, loc pe care se plaseaza Brasovul.
Brasovul mi-a placut cel mai mult, de la oras curat si turistic. Oamenii sunt foarte primitori si receptivi.
Este un oras cald desi se afla in inima muntilor, tot in Brasov am legat si niste prietenii de neuitat. As fi bucuros sa revin in Brasov oricand, ba chiar se afla pe eventuala lista a oraselor unde m-as muta cu job-ul.

Constanta se afla pe locul 2. Cred ca sunt influientat mai mult de perspectivele unei cariere oferite de oras.
In Constanta nu ai cum sa mori de foame, nu ai cum.
In plus se afla pe locul doi deoarece nu este un oras de „Provincie”, astfel relationarea si sansele unei ascensiuni profesionale sunt foarte mari.
Oamenii foarte respectuosi, fermi, sinceri. Bine acum ne putem gandi ca rigurozitatea lor se trage de la machedonii din zona.

Bucuresti , nu ma dau in vant dupa capitala insa il pun in top 3 datorita miilor de job-uri si a perspectivelor oferite. Oamenii sunt 50% – 50%. De la aia cu arfe de au BMW de 40.000 in fata dar stau in garsoniera de 12 m2 pana la oamenii primitori, onesti, saritori. In rest cam atat, oras mare, pe alocuri frumos (datorita parcurilor), pe „nealocuri” murdar si plin de boschetari.

Ploiesti , nu imi place orasul insa nici ce urmeaza dupa ploiesti nu agreez asa ca se afla pe pozitia 4. Oamenii sunt foarte „nationalisti” pe burta goala. Este plin de tigani, bisnitari si ultrasi.
Oras fara perspective cinstite, doar de ai de gand sa te faci peste. Totusi daca ar fi sa aveti un job acolo va recomand calduros sa mancati la cantina din rondoul intersectiei Mihai Viteazu. Mancare buna, gatita la 10 lei meniul.

Buzau, alt oras de arfe pe burta goala. E foarte similar Ploiestiului. Cred ca in mare parte comportamentul populatiei se trage din vecinatatea cu Bucurestiul. Am observat ca in Buzau si Ploiesti tineretul e plecat in capitala, au job-uri acolo. Nu exista perspective in Buzau, tigani multi. Oamenii sunt ciudati si calici. In Buzau nu pot recomanda un restaurant bun, un loc de distractie, nimic. (am cautat 6 ore sa vedem un meci si am ajuns intr-o carciuma)

Adjud, oras mic. Aici nu poti sa dai un vant fara sa te stie lumea. Daca esti in tranzit si iti tii respiratia nu realizezi cand ai iesit din oras.
Insa si aici am legat prietenii, oamenii sunt artagosi, nu sunt de loc maleabili si rar stau sa discute cu strainii.
Sunt si foarte individualisti.
Cazarea la Adial este ok, masa la fel.

Focsani, oras curat. Nu am ce reprosa din punctul asta de vedere. Insa aici nu exista populatie de mijloc. Sunt minorii si batranii atat. Echilibrul financiar nu exista. Sunt zone pline de vile (majoritatea deputatilor au case in Focsani sau magnatii vinurilor) si zone de le pica casa pe ei.
Popultia de mijloc este plecata afara la munca sa intretina putoii din oras. Tinerii au nasul pe sus desi sunt intretinuti. Nu ai locuri de munca, doar videochatul misca.
Putini tigani si aia concentrati pe anumite zone.
De mancat se mananca bine la Zimbru, evitati Zamfir.
De cazat va recomand sa mergeti in afara orasului la Pandora Sport.

Tecuci, oras mic, pe alocuri curat. La un tranzit pe strazile principale arata bine. Lipsit de tineret, lipsit de locuri de munca. Populatie greoaie formata din zonele rurale. Practic toata economia Tecuciului se invarte in jurul oamenilor de la tara.

Braila , mi-e cel mai urat oras. Desi am prieteni acolo, vand si cumpar multe obiecte din Braila insa imi sta pe suflet cand il rostesc.
Populatie 70% tigani, mizerie pe strazi (facuta de romani). Cu brailenii nu poti vorbi civilizat, vei ajunge la cearta sigur. Au tendinta de a se rasti, sunt aia cu „Stiu eu mai bine”
Despre Braila am mai scrius aici si aici unde am urcat si poze.

Preferintele mele sunt doar pentru orasele in care chiar am stat intratat de mult cat sa imi fac o imagine clara.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.