Home » de prin online » Tipuri de bloggeri : Tu în ce categorie te afli?

bloglove


Iar m-am încins pe subiectul „bloggeri” și iar am ceva de comentat, dar am să încerc să mă abțin încât am să fac doar o catalogare așa cum văd eu blogosfera românească.

1. Bloggerul care se întreține din asta : Deși nu sunt foarte mulți, sunt. Exemple ar fi Zoso și Arhi, cu siguranță sunt mai mulți dar am să mă opresc la cei doi. Din ce știu eu, ei au și alte proiecte online, deci cel mai probabil veniturile lor nu sunt compuse doar din blogurile personale.

2. Bloggerul care minte că se întreține din blog : Ăștia sunt ăia care „nu dau” copy/paste niciodată, mereu inventează rețete, roți de mașini și sunt originali. Sunt ăia care apar pe la diverse evenimente neinvitați. Fac ceva bani din nesimțire dar nu încât să se întrețină. Aici nu am să dau exemple pentru că sunt al naibii de mulți și oricum nu merită.

3. Bloggerul jurnalist : Acei Bloggeri care au trafic consistent, mulți din ei o ard profi însă uită că datorită job-ului sunt unde sunt, dacă mâine ar dispărea de la ziar/tv, probabil și blogul lor ar avea aceeași soartă.
Aici sunt mulți, Badea, Buhnici, Ciutacu, Cabral, etc.

4. Bloggerul care face bani dar nu e sursa lui principală: Aici iar sunt mulți, îi enumăr doar pe Andrei Cismaru și Gabriel Ursan. La categoria asta m-aș cam putea adăuga și eu. Banii proveniți din blog nu se compară cu ce fac cei doi menționați. Mai ales că Gabi chiar știu că mai adună ceva sume frumușele.

Eu îmi plătesc hostul, mai mănânc o înghețată sau îmi cumpăr ceva extra că tot sunt bani extra. Înainte era mai roditor dar nu am pretenția să fac bani, nu am cum. Când nu livrez conținut des, mai grav când nu livrez conținut de calitate măcar 3-4 ori pe săptămână și scriu când îmi aduc aminte, nu am cum să pretind să fac bani.
Sursa mea de venit e job-ul din offline, blogul e o oază, orice vine în plus zic săr’mâna!

5. Bloggerul care scrie să facă bani, dar nu prea reușește : E acel blogger care își deschide un blog gen concursurigratisacum.org , dă copy/paste la tot ce prinde, se înscrie în milioane de concursuri la care câștigă sau nu un pix. Acceptă advertoriale pe 10 lei. am auzit că acum sunt platforme care îți dau 15 lei de articol, omenie nu?

6. Bloggerul care visează să facă bani : Toți, dar toți bloggerii spun la început „Nu vreau să fac bani din blog, nu mă voi vinde” . Apoi află că treaba e serioasă și ar fi și bani în mediul virtual, de aici trage tare, bagă sute de articole în două săptămâni, traficul nu crește, nimeni nu îl vede, banii nu vin și blogul se închide.

Voi în ce categorie vă clasați?

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Gabriel Ursan spune:

  Pe mine m-ai încadrat bine, recunosc. Uneori mă simt vinovat că nu postez mai des 🙂

  • cKy spune:

   Același sentiment și aici :))

   Acum nu știu dacă e ok ca m-am încadrat în aceeași categorie cu voi, veniturile nu sunt asemănătoare, însă niciunul nu se bazează pe ” Lasă că luna ăsta iau x suma de la y ca îmi da bani sa scriu…..” , tot de la angajator așteptăm bani.

  • Marius spune:

   Mă trec și pe mine lângă Gabi.
   Totuși, în ultima vreme, proiectele din online au depășit salariul. Să-l considerăm un al doilea job… zic. 🙂

 2. razvan spune:

  știi că sunt și bloggeri care nu-și propun să câștige găleți de bani, deși poate investesc în domeniu și hosting?

  • cKy spune:

   Tocmai din acest motiv am zis ca sunt categorii, eu investesc fara sa scot galeti de bani, nu imi propun sa scot neaparat ceva insa scot cat sa acopar aceste scopuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.