Home » Personal » Blog » Teroriști vs Imigranți

Situația imigranților Sirieni a împărțit opinia publică în două tabere.

Avem imigranți vai de mama lor, copii bătuți de soară și înecați iar pe de altă parte avem huligani care se bat cu forțele de ordine, instigă, distrug și amenință cu jihadul.

Cam la fel este și cu opinia publică, unii îi condamnă, alții le plâng de milă.

Un lucru este cert, nu trebuie să îi etichetăm pe toți la fel, nici nouă nu ne place să fim stricați țigani datorită hoților din străinătate, nici acelor români constiți nu le face cinste să fie etichetați la calup.

Însă aici problema tinde să devină periculoasă. Oamenii devin paranoici și știind istoria recentă a Sirienilor, sunt îndreptățiți să fie paranoici.

Problema nu ar fi imigranții, adică ăia care pășesc granița țării mele, îi înregistrez și le ofer tot sprijinul.

Problema sunt acei infiltrați printre imigranți, statele gazdă se tem fix de această lipsă de monitorizare.

Practic pe teritoriul tău a pătruns o sumă de inși, nu știi exact suma ci estimezi la ochi, nu știi cine sunt, ce vor, de unde vine. Și de aici se naște haosul.

ISIS s-a grăbit să își crească notorietatea și a făcut diverse anunțuri, cum că aceste valuri sunt coordonate de ei și că vor arunca Europa în aer.

Personal cred că ISIS doar profită de situație pentru a atrage noi adepți, nu au coordonat ei nimic, dar se laudă cu asta.

Au trimis ei agenți ISIS? Da, asta cu siguranță DA! Nu trebuie să fim naivi să credem că din atâtea valuri de imigranți , au venit doar ăia cu gânduri bune, clar au trimis agenți pentru că a fost oportunitatea perfectă.

Dacă până acum la vamă un arab era verificat până la a cinșpea spiță, acum nu i-a mai verificat nici dracu.

Ce sper eu , sper ca cei stabiliți deja în aceste state să combată aceste grupări nu să se alăture în asentiment doar pentru faptul că au fost îndoctrinați de mici sub aceleași moravuri.

Știm Media e o scârbă, pe tv rulează doar imaginile violente nu și cele cu nevoiași, mintea ne spune să gândim rațional însă raționamentul nostru nu are capacitatea de a trece de întrebarea „Ce naiba se va întâmpla cu viitorul nostru?”.

Am fi în stare să depistăm la timp diverși agenți ISIS? Întreb, dacă da, atunci este ok , nu trebuie să ne facem griji pentru amărâții ăia, din contra trebuie să îi ajutăm.

Dar repet, am fi noi prin servicii, capabili să îi depistăm? Pentru că dacă nu vom fi, Europa va fi un butoi cu pulbere și am să zic și de ce.

Va trece timp, scurt de fel. Europenii vor încerca să ajute acești oameni, le vor oferi hrană, locuri de muncă și acoperișuri.

Clar și ei au scursurile lor, vor face găști fix ca țiganii noștri și vor teroriza comunitățile.

De aici se va naște o antipatie fix ca cea a țiganilor, vom deveni atât de frustrați de către aceste scursuri încât vom uita de ceilalți arabi de treabă.

Situația devine tensionată, un prost ISIS provoacă un atentat, cetățenii se revoltă și își varsă furia pe toată nația lor, fără să mai țină cont că o parte erau oameni onești, oameni de bună credință.

Atunci ce am face? Practic i-am condamna mult mai mult de cât o facem acum când tindem să îi refuzăm.

Mai bine îi refuzi acum, de cât să distrugi niște oameni nevinovați după.

Dar tot scenariul ăsta s-ar aplica doar în cazul în care nu am fi capabili să depistăm martalogii la timp, eu cred că suntem capabili, lăsăm politica puțin de o parte și băgăm serviciile către acești cetățeni.

PS : Lăsați prostiile istorice cu „Am mai fost tranzitați de arabi” , nu se aplică, arabii timpurilor erau oameni învățați, oameni de o cultură rară, acum 50% sunt sălbateci, știu să tragă cu un AK 47 de mici copii, pentru că așa i-a învățat regimul.
PPS : Nu mai implicați imigranții de prin Africa sau Ucraina cum am văzut la tv și pe net. Ăia sunt alt subiect, nu fac subiectul acestor inflamații și trebuie să îi ajutăm.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. razvan spune:

  politehnica le da 150 de locuri la camine (cred ca in regie) iar universitatea buc le da 80 la magurele. sa vezi tu cum in 1 an invata studentii romani sa faca bombe și shaorme de calitate sporita.

  eu nu sunt PRO imigrantilor pentru ca stiu ca nu au unde se intoarce si o sa ajunga sa dea in cap, chiar daca ei la inceput au intentii bune.

  • cKy spune:

   Trebuia sa închiriem căminul liceului sport din roman, înțeleg ca și acolo vor caza imigranți.

   Cat despre integrare…. Din acest motiv și eu tot contra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.