Home » Tutoriale » Ce trebuie să faci când îți pierzi telefonul

Când îți pierzi telefonul sau când ți se fură telefonul, deranjul nu este doar acela că ai pierdut un terminal ci și faptul că hoțul sau cel care îl găsește are acces instant la toată viața ta socială și poate chiar la conturile bancare.

Astfel dacă ai telefonul sincronizat cu diverse servicii de email, acesta îți poate accesa emailurile, îți poate modifica toate conturile cu ajutorul serviciului de email și desigur poate avea acces la conturile bancare.

Să nu mai spun că are acces la pozele tale, practic află unde stai, ce prieteni ai, pe unde călătorești și cum arăți.

Totuși există câteva metode de prevenție pentru a evita astfel de cazuri.

În cazul în care ai iPhone:
Oamenii spun că iPhonul este cel mai păcătos pentru un hoț, poate fi doar dacă utilizatorul știe ce are de făcut pentru a-și proteja datele.

Am observat că foarte mulți utilizatori nu activează iCloud-ul, foarte rău fac. Prin activarea iCloud poți controla telefonul de la distanță, pe lângă faptul că îl poți bloca rapid, poți afla unde este.

Așadar trebuie să te loghezi rapid de pe un alt dispozitiv pe iCloud.com cu userul și parola Apple. Deasemenea poți împiedica resetarea telefonului, deci hoțul sau cel care ți-a găsit telefonul nu prea mai poate face nimic.

Cum îți găsești telefonul cu iCloud?
După ce te-ai logat în iCloud de pe un alt device, dai click pe Find My iPhone iar apoi selectezi ce dispozitiv ți-a fost furat/pierdut. Dacă ai sincronizat toate dispozitivele Apple cu iCloud, ar trebui să ai un drop list cu ele.

Ca să îți găsești telefonul trebuie întâi să te asiguri că ai Location Services mereu pornit.

iphone furat
.
Dacă ți-ai pierdut telefonul Android sau dacă ți-a fost furat:

Utilizatorii Android se pot folosi de Android Device Manager pentru a bloca, localiza sau pentru a șterge datele din telefon.

Pentru a putea găsi telefonul, va trebui să ai contul google sincronizat cu telefonul tău.Deobicei la deschiderea unui telefon cu Android, cei mai mulți utilizatori îl sincronizează cu un cont Google, în cazul în care nu ai făcut deja asta, îți poți activa un cont Google acum.

Dacă îl ai sincronizat, atunci scrie în browser Locate my phone Google iar acesta va cere imediat autentificarea cu adresa email după care va porni automat localizarea.

locate google

Iar dacă ai un telefon Samsung și l-ai sincronizat, poți acționa de la distanță prin contul findmymobile.samsung.com

findme
, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Alin spune:

  Nu știam că se poate și pentru telefoane cu sistemul de operare Android. Acum încerc să văd dacă reușesc să îl adaug și să îl monitorizez. Cel mai tare mi se pare cel oferit de către Apple, dacă mă gândesc bine, ei au introdus prima dată serviciul de localizare pe smartphone-urile iPhone, nu?

  • cKy spune:

   nu as vrea sa te contrazic cine a fost primul pentru ca nu știu exact, știu doar ca Google are de mult acest sistem. ok era mai ineficient dar aveau soluție.

   puteam face localizare și după adresa de email dacă utilizatorul avea datele pornite și evident acea adresa băgată pe telefon

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: