Home » Personal » Din Iaşi » Cum schimbi medicul de familie?!

Dacă tot am povestit in articolul precedent despre starea mea de sanatate, a venit timpul sa incerc sa imi schimb si medicul de familie din Galați în Iași.

Treaba asta oricum trebuia să o fac acum ceva timp, de exemplu partenera de viață a avut nevoie de o vizită la dermatolog, consultație pe care am decartat.

Am tot amânat momentul pentru că așa fac eu, gândesc prea profund înainte să mă apuc de treabă. M-am gândit că dacă nu am domiciliu în Iași îmi vor cere viză de flotant sau diverse.

De fapt este foarte simplu, mergi la individul pe care îl vizezi, faci o cerere. Acesta trimite cererea către fostul tău medic iar fostul are obligația să răspundă și să trimită fișa ta medicală în termen de 15 zile.

Pe site-ul CNAS unde găsiți lămuriri și acte spune că trebuie să mai aduc și o adeverință prin care să demonstrez că am asigurare. Nu e bai, în cazul meu e ok cu adeverință de la angajator.

Însă mă gândesc că lucrul acesta îl pot face și prin cardul de sănătate. Pe site apar ca înregistrat iar după ce am băgat CNP-ul mi-a dat codul CID (cod de asigurat) care se regăsește și pe site.

Dacă nu aș fi fost angajat, nu aș fi fost asigurat nu?

Prin intermediul acestui post, știe careva un medic de familie ok? Când zic ok, mă refer la oameni nu la vite (cunosc cazuri) care consideră că ei sunt acolo prin ceva divin, nu din banii mei și ai tăi!

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.