Home » Personal » Când dorința de a face carieră îți bate viața!

Am stat mult să mă gândesc dacă ar trebui să scriu sau nu acest articol, am ales până la urmă să îl scriu,

Decizia pare relativ ușoară, m-am gândit că blogul ăsta este citit de mulți oameni care mă cunosc sau au auzit de mine, mai știu că cei mai mulți din ei sunt tineri de succes sau doresc să ajungă tineri de succes, așadar le trag un semnal de alarmă și le zic „Așa nu!”

De la vârsta de 18 ani (după perioada de golănie a fiecarui puștan) am fost obsedat să las o amprentă în urma mea, de atunci m-am dedicat în tot ce am făcut, în special job-ului.

Îmi place ce fac, nu vreau să fac altceva, indiferent dacă la un moment dat va trebui să schimb compania, nu voi schimba domeniul.

Însă deși am doar 28 de ani, vine momentul când trebuie să zic „Ceasul îmi cam zice să am grijă de mine”.

Cariera este importantă, statutul și venitul la fel, capacitatea de a întreține o familie fericită este apogeul. Însă nu vei reuși niciodată să duci visele la bun sfârșit dacă nu ai grijă de tine, vei rezista până pui fundația iar roadele le va culege altul.

Acum să trec la persoana mea. Am o alimentație extrem de nocivă încă de la vârsta de 22 de ani. Mănânc doar carne, deobicei prâjită, beau doar acidulat, beau 5-10 cafele pe zi , fumez un pachet de țigări și cel mai grav : sar mesele zilei și mănânc doar seara!

Toate au fost bine și supermanul din mine a neglijat ani la rând efectele negative asupra sănătății, până în luna Mai 2015 când organismul nu vrea să se mai regenereze.

Am arsuri stomacale dese, deobicei se potolesc când mănânc dar reapar imediat, sunt tot mai obosit, tensiunea mă deranjează tot mai des.

Toate aceste „deranjamente” au apărut firesc. Ani la rând m-am tot ascuns în spatele job-ului, că e stres, că eu nu mă opresc niciodată până nu termin ce fac, că nu am timp să merg la masă, că etc.

De fapt m-am mințit ani la rând, da job-ul a fost stresant la început, până să încep să mă mai și pricep și să îmi și placă.

Acum când fac ce îmi place, nu pot pretinde că job-ul este stresant. Un post de manager nu este niciodată ușor dar nici greu.

Culmea este că nu mă plâng de job, doar că mă neglijez mereu din dorință de a nu părăsi niciodată biroul fără să îmi termin treaba, deși de multe ori unele lucruri nu au termen imediat și pot fi terminate în timp.

Deci lipsa meselor regulate, cafelele, cola de la birou, berea de acasă, țigările, mi-au pus sănătatea pe chituci.

Am 3 săptămâni de când mă zbat în chinuri și arsuri, nu am mers încă la doctor (pe principiul „mie nu mi se intâmplă), acum încerc pe ultima sută de metri, sperând că nu ajung la domnul în halat alb, să remediez problemele.

De 4 zile mănânc minim 2 mese, tot carne, va dura puțin până când voi reuși să schimb meniul.
Am început să beau suc fără acid, mă gândeam la ceai inițial dar am aflat că tot nu e bine. Țigările nu le-am lăsat dar sunt mai atent la cafele, voi încerca să înlocuiesc ness-ul cu cafeaua făcută la ibric.

Și cel mai important, va trebui să fac ceva încât dimineața primul lucru pe care îl fac este să manânc o felie de ceva, apoi cafeaua și țigara.

Când vei citi aceste rânduri, le vei citi ca pe orice altă știre de care ai mai auzit, fără impact, conștient ca oricare altul dar tot cu „Eu nu voi păți asta, tu ești fraier sau nu mai duci

Să vedem ce am găsit pe un site :

Pirozisul, după cum este denumită arsura în termeni medicali, întruchipează multe feţe şi poate fi destul de greu de tratat. El este simptomul pentru boala de reflux gastroesofagian – patologie individuală care descrie agresiunea acidă a sucului gastric asupra mucoasei esofagiene. Adică, sucul gastric din interiorul stomacului ajunge în esofag, dar esofagul are un pH mult mai crescut decât stomacul şi, astfel, sucul gastric arde chimic mucoasa esofagiană.
Boala de reflux gastroesofagian
• Stenoza pilorica – îngustare a sfincterului situat între stomac şi duoden
Ulcerul gastric şi duodenal4 persoane mi-au spus că, cam asta e calea dacă nu fac ceva!
• Hernia hiatala – trecerea permanentă sau intermitentă a unei porţiuni a stomacului prin hiatusul diafragmatic deasupra joncţiunii eso-gastrice în torace.
• Sclerodermia – caracterizată prin creşterea producţiei de collagen în ţesuturile conjunctiv ceea ce duce la îngroşarea pielii şI afecţiuni ale vaselor sanguine şi organelor viscerale incluzând tractul gastrointestinal, inima, plămânii şi rinichii.
• Hiperaciditate
Fumatul sau renunţarea la fumat

Și acum să vedem și cauzele, voi bolda fix ce mi se potrivește:
Reflux de acid de la unele alimente: alcool (beau bere), băuturi carbogazoase, ciocolată, citrice (portocale sau lămâi), cafea sau ceai, alimente prăjite sau grase, alimente ce conţin sucuri de tomate, usturoiul şi ceapa, menta şi alimentele picante care conţin chili sau curry.

Deci din ce consum eu aproape zilnic, ce a rămas de consumat încât să îndeplinesc tot tacâmul?
Cioacolată – rar, prefer alimentele sărate
Citrice – rar, beau cola – fanta
mentă – pasta de dinți se pune? Dacă nu, nu prea consum mentă.

Dacă alimentația ta este consistent compusă din alimentele de mai sus, mai citește odată articolul și fă ceva acum!

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Marius spune:

  N-am fost in situatia ta, insa am ceva probleme cu digestia și o mică intervenție m-au făcut să fiu mult mai atent cu ce mananc.

  Am renuntat chiar si la munca pentru sanatate. Banii nu cumpara sanatatea, orice ar fi.

  • cKy spune:

   Păi eu înțeleg Marius că ori ai ajuns mai rău, ori te-ai lăsat de muncă înainte să ajungi mai rău.

   Nu vreau să dau vina pe job, e ce știu să fac mai bine și vreau să fac asta ani la rând. Dau vina pe mine, banii nu cumpără sănătatea dar de cele mai multe ori de noi depinde să o protejăm.

   Cred că dacă îmi schimb radical stilul de viață, îmi pot duce și cariera acolo unde vreau.

   Sunt manageri sau directori în mari companii care se pregătesc de pensie, eu nu concep ca la 30-35 de ani să zic gata din cauza sănătății, dacă ei au putut, e clar că ceva e greșit în modul meu de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.