Home » Digi News » RCS-RDS se listează la bursă, Akta caută să vândă?


În 2014 scriam că UPC a cumpărat AKTA, aveam o informație care a fost ca „gata,s-a parafat” doar că apoi am aflat că a picat.
La vremea aia AKTA a cerut 200 milioane, în timp ce UPC era dispus să ofere doar 100 de milioane.
Marți ZF scria că acționariatul AKTA încercă să vândă iar.

Și culmea, de data aceasta vor 100 de milioane de euro. Dacă în 2014 au refuzat suma, imediat au și anunțat o investiție de 20 de milioane de euro, acum o acceptă, asta mă duce la următoarele speculații, cred eu firești.

RCS-RDS se listează la bursă, banii intrați vor fi utilizați în dezvoltarea rețelelor pe zonele fără acoperire, adică fix unde AKTA își desfășoară activitatea.

Ca istoric, AKTA mergea pe pachete de 90 lei unde erau singuri, când a intrat RCS-RDS peste ei, nu doar că au pierdut între 30-50% din piață, instant, dar au și scăzut prețurile tv+net la 30-40 de lei, deci o diminuare consistentă de venituri.

Pe acest fond, este justificată graba AKTA de a vinde chiar și la 100 de milioane, mai bine iei acum banii, până nu e prea târziu.

Potențialii cumpărători sunt cei clasici, UPC și Vodafone. Vodafone fiind disperați să cumpere o rețea terestră pentru a putea rămâne pe piața de date mobile, UPC pentru a continua politica lor de achiziție clienți.

Se pare că articolul meu din 2014 prin care mă înșelam că s-a cumparat, va deveni totuși de actualitate, e chestiune de timp aici.

Am fost intrebat dacă RCS ar fi interesat de achiziție, eu cred că nu. RCS-RDS nu mai dezvoltă rețea de tip AKTA, doar FTTH și GPON, rețele necompatibile. Astfel, nu aș vedea rațiunea unei achiziții atât timp cât RCS se impune în piață prin servicii.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. […] RCS-RDS se listează la bursă, Akta caută să vândă? […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: