Home » Personal » Prima Casa 2014 : ING si Biroul de Credite

Un semnal de alarma, ar trebui sa va verificati toti situatia financiara la biroul de credite , acolo sunt inregistrati toti clientii din piata de credite, inregistrari pozitive si negative.
De curand mi-am spus ca e timpul sa imi iau o casa, am mers cu prietena la ING Bank pentru a face demersurile, am optat catre ING deoarece primesc salariul prin ei.
Prima data am mers pe credit ipotecar cu 15% avans. Nu a trebuit decat sa duc fisa fiscala si in 3 zile aveam situatia financiara aprobata pentru suma de 200.000 ron.
Eu nu am acel avans insa la sfatul unora, am ales sa caut un proprietar care sa ma inteleaga si sa supraevaluam cu acel avans. Am gasit proprietari, multi insa piata a crescut pana la cotele maxime de vanzare. Asfel nu a mai fost loc de supra evaluare.
Dupa o luna de cautari am ales sa schimb pe „Prima Casa” tot la ING unde avansul ar fi fost de 5%.
Merg la banca joi, facen aplicatia. Astazi , luni 04.08.2014 ma suna fata de la banca sa imi spuna ca ING BANK spune ca apar in Biroul de Credite si situatia trebuie analizata de Fondul de Garantare.
Am un card de cumparaturi, un overdraft si un credit de 20000 ron. Pentru toate ING imi retrage lunar banii din cont. Singurele intarzieri au fost de genul : eu incasez banii pe 5 dar pica sambata, asa ca banca va retrage banii luni cand ii primesc si eu de la angajator.
Ar mai exista ipoteza sa fi iesit acum o luna din perioada de gratie a cardului de cumparaturi si sa ma raporteze acolo, insa luna de luna se retrage dobanda aferenta. Biroul de Credite spune ca trebuie sa fiu notoficat cu 15 zile inainte de a fi raportat de banca. Astfel acopeream cardul si il si taiam.
Nu am fost niciodata notificat.
Am vazut multe astfel de situatii pe internet, cum este posibil sa apeles la un credit Ipotecar cu aceleasi caracteristici si sa fiu 100% iar cand vine vorba de Prima Casa ( cesiune in favoarea statului) sa nu mai fiu eligibil?
Ambele aplicatii sunt im curs, atat ipotecarul cat si Prima Casa, de la Prima casa asteptam acceptul financiar pentru a demara cautarile.
Sentimentul meu este ca ING ma impinge catre creditul lor impiedicandu-ma sa iau prima casa.
Astazi am trimis cerere catre Biroul de Credite sa vad cum am aparut acolo. Comform legii , daca nu am fost notificat , pot iesi de acolo. Dar asta e mai mult teorie decat practica deoarece am vazut romani care nu au reusit decat apeland la instante.

De la ING mi s-a spus ca s-a trimis situatia la Fondul de Garantare, am cerut situatia pe site si nu apare nimic inregistrat. Acum poate ma grabesc eu , totusi astazi s-a intamplat totul si poate is prea prost sa sper ca cineva se va misca in cateba ore.

Daca este un abuz ING si nu se poate solutiona pasnic ( prin radierea din BC) atunxi ii voe actiona in instanta unde le voi cere despagubiri pe valoarea pierduta datorita evolutiei din piata.

Daca prin a bloca un client de la un credit unde ING e doar 50% actionar fortand-ul spre un credit unde el face jocurile 100% cred ca isi tin clientii. Voi face toate demersurile sa inchid tot ce am la ei.
Am mai auzit de mizeriile astea de practici, sper doar sa fi fost o eroare. Insa ma tem ca totul e manevra.
Citeam povestea a 5 clienti diferiti la 5 banci diferite. Cand au vrut sa mearga catre alte banci sa refinanteze li s-a spus ca apar la biroul de credite insa ” la noi puteti face refinantare, merge ca avem istoricul dumneavoastra”
Pai nu merg toate bancile pe aceleasi principii/pasi?

, , , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Stefan spune:

  Intr-o oarecare masura sunt cunoscator in privinta creditului imobiliar de la ING deoarece astfel mi-am luat casa. Am avut nevoie de un avans de 25% tot pentru 2 miliarde insa la mine actele au durat din august pana-n februarie. Bine, nu situatia financiara privind eligibilitatea ci verificarea tuturor actelor doveditoare: salarii, dividente pe firma…
  Si eu am avut intentia de-a luat prin Prima Casa insa la un calcul mai amanuntit am vazut ca suma returnata este mult peste cea luata prin credit ipotecar. Creditul luat in Euro la o dobanda foarte buna. Parerea mea e sa faci calcule sa vezi daca per ansamblu iesi mai castigat cu un credit sau cu altul.

  • Alexandru B. spune:

   Daca restantele din Biroul de Credite stau in calea achizitiei unui credit nou, noi te putem ajuta. Suntem o companie care presteaza servicii de consultanta financiara si putem facilita accesul dvs la un produs de creditare, prin rezolvarea situatiei dvs privind istoricul negativ din Biroul de Credite.
   Daca sunteti interesat/a, va rog sunati sau trimiteti un mesaj text la nr. 0771645115, Alexandru B.
   Va multumesc!

 2. cKy spune:

  Prima casa / ipotecar in lei e mai ok fata de anul trecut. Iti zic ca vreau in lei pentru ca sunt platit in lei. La euro risti dupa mersul pietei. Totusi sunt 30 de ani, leul are sanse sa se devalorizeze, euro nu.
  Pai la ipotecar au fost de genul „buna ziua” iar la prima casa ” nu se poate, pa”
  Astept sa vad ce zic aia de la Fondul de Garantare (daca au trimis ceva). Si apoi cei de la Biroul de credite. Trebuia sa schimb repede banca pentru prima casa si probabil nu mai scriam acest articol.
  Eu stiam ca la Fond se trimit actele atunxi cand aduc actele imobilului , nu acceptul financiar. Aici am dubii…

 3. […] mai scris despre Prima Casa in doua articole aici si aici. Initial am vrut sa scriu mai multe articole despre “povestea” asta insa […]

 4. celine didi spune:

  buna as dorii si eu sa optez pentru programul prima casa poti sa-mi spui te rog ce salariu ti s-a cerut pentru a putea participa la acest program
  ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.