Pawn Shop – Amanetul

Fan al emisiunii Pawn Shop de pe History Chanel, am inceput cand merg prin targuri sa fiu ceva mi atent la vechiturile vandute de talciocari. Si imi imaginam eu cum as gasi un obiect super vechi, marfa, etc. Dar unde il vand? cine ii face estimare? Am observat ca in Romania (sper sa nu ma insel) nu prea avem astfel de magazine.
Ok au aparut casele de amanet pentru electronice si electrocasnice, dar nu am vazut si pentru antichitati. Chiar daca avem colectionari limitati financiar, tot ar trebui sa existe niste site-uri macar specializate pe asta.
Ok, poti da search pe okazii si gasesti monezi vechi, dar daca eu gasesc acum un pumnal antic, unde ii fac o evaluare? Exluzand muzeele.
Intrebarile si curiozitatea m-au lovit in momentul in care am vazut in talcioc 2 adevarati colectionari. Bai tata sa vezi obiecte din bronz, alama, argint. Cand ma holbam eu pe acolo el tocmai vindea o cupa de argint cu 900 ron (prin telefon0. Pai ok oamenii aia se pare ca stiau ce fac, dar e urat…in talcioc tata? Intins pe jos, vin diversi gura casca(gen eu) si daca intreb de un pix de argint si imi arunci o suma mare, eu te injur ca habar nu am de pixul ala. Ma refer ca genul asta de „marfa” ar trebui promovata altfel, pe mine poate mar prinde drogul de colectionar dar unde sa ma documentez? Nici colectionarii nu dau tot afara din casa. Plus ca la ce lucruri aveau baietii aia, clar un publig targetat ar fi facut diferenta intre artefact si obiect decorativ. Ma mai gandesc ca aia din Vegas cumpara in amanetul lor orice stiu ei ca pot vinde, in Romania nu am auzit de un magazin de asta.

Voi stiti astfel de magazine/site-uri in tara? (excludem anticariatele)

http://gspawn.com

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.