Păreri despre pensia Pilon 3?

Am mai scris despre pensia privată aici, însă atunci făceam confuzie între Pensia privată pilon 3 și asigurarea de viață facultativă.

Acum două zile am stat de vorbă cu un reprezentant NN care mi-a povestit mai multe despre Pilonul 3.

Am înțeles că este direct legat de Pilonul 2, că banii depuși au parte de dobândă crescătoare. Nu ești jucător la bursă, adică banii tăi clar vor fi invetiți doar că nu este problema ta dacă banca pierde sau câștigă, ție îți asigură acele sume indiferent.

O chestie mișto, am aflat că banii dați lunar pot fi deductibili din plata taxelor. Fie din impozitele pe venit fie printr-un acord cu angajatorul

. Tipa îmi mai explica că un angajator îți poate plăti prima lunară dacă dorește în loc de primă de Crăciun, etc. Și cică ar fi în avantajul lui deoarece un angajator ar plăti cam 18 lei pentru fiecare 100 ron depuși pentru angajat.


Acum ca un angajator să îți dea 1000 ron bonus, mai dă statului încă 700 Ron.

Timp de doi ani trebuie să cotizezi lunar si fără să scoți banii, după doi ani poți lua pauze de la plăți fără ca fondul acumulat să sufere, nu își pierde nici dobânda.

Ce acopera asigurarile/optiunile suplimentare?
• Optiunea suplimentara de scutire de plata primelor – permite incetarea platii primelor daca asiguratul devine incapabil sa continue plata acestora ca urmare a dobandirii unei invaliditati permanente survenite dupa intrarea in vigoare a contractului de asigurare.

• Asigurarea suplimentara pentru afectiuni grave – acopera urmatoarele riscuri:
– riscul de diagnosticare a persoanei asigurate, pe perioada de valabilitate a acestei asigurari suplimentare, cu una dintre urmatoarele afectiuni, asa cum sunt ele definite in conditiile contractuale: cancer, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, scleroza multipla, insuficienta renala cronica, encefalita acuta, plegia/ paralizia, tumori intracraniene benigne, Alzheimer, Parkinson, arsuri grave, traumatism cranian major, pierderea vederii, pierderea unui membru, si riscul persoanei asigurate, pe perioada de valabilitate a acestei asigurari suplimentare, de a fi supusa uneia din urmatoarele interventii chirugicale, asa cum sunt ele definite in conditiile contractuale: transplantul de organe majore si maduva osoasa, interventie pentru by-pass coronarian si interventie chirurgicala a valvelor cardiace.

• Asigurarea suplimentara de interventie chirurgicala in caz de imbolnavire si accident – acopera riscul de interventie
chirurgicala suferita de catre persoana asigurata pentru afectiuni cauzate direct de un accident sau o boala, pe perioada de valabilitate a acestei asigurari suplimentare. In functie de gravitatea interventiei chirurgicale suferite, indemnizatia de interventie chirurgicala acordata pe parcursul unui an contractual este de pana la maximum de 5 ori suma asigurata aleasa.

• Asigurarea suplimentara de invaliditate permanenta din accident – acopera riscul de invaliditate permanenta a persoanei asigurate, ca urmare a unui accident, pe perioada de valabilitate a acestei asigurari suplimentare.

• Asigurarea suplimentara de spitalizare in caz de imbolnavire si accident – acopera riscul de spitalizare a persoanei asigurate, ca urmare a unei afectiuni cauzate direct de un accident sau o boala, pe perioada de valabilitate a acestei asigurari suplimentare. Indemnizatia de spitalizare este calculata inmultind suma asigurata aleasa pentru spitalizare cu numarul de zile petrecute in spital, din care se scad doua zile din perioada acoperita. Numarul maxim de zile de spitalizare ce pot fi platite in fiecare an este nelimitat cat timp asigurarea suplimentara este in vigoare conform conditiilor contractuale si legislatiei in vigoare.


Voi aveți pensia privată Pilon 3? Ce sume depuneți, ce asigurări aveți nu neaparat Pilon 3?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.