Home » Personal » Blog » Atenție la cei ce vor deschide gura

Chestia asta populară a lui Iohannis poate fi o schemă bine organizată. Mie personal îmi este frică de un lucru.

Jonny mutu a dat „voce” țării cu un singur scop. Știe că societatea nu poate alege rapid niște lideri pentru a-i reprezenta, astfel vor fi invitați oameni dornici de publicitate.

Acolo vor veni cu idei stupide, cereri vagi și înjurături clasice. Asta pentru că s-a dat drumul la „care vrea să vină, să îmi trimită un email”.

O parte din acești „vorbitori” nu vor fi cei mai onești oameni, cei mai pregătiți. Vor fi dați peste tot la televizor și analizați de presă în amănunt. Unii vor avea lacume imense, asta își dorește politicul.

După care vor ieși pe sticlă să ne spună „Pe ăști i-ați trimis mă? Ăștia sunteți voi?” și uite așa politicul ne-ar demonstra că suntem plante și tot ei sunt mai buni.

Ce putem face să nu picăm în capcana asta? În primul rând am putea să nu dăm curs acestei invitații, nu acum!
Stăm, analizăm și alegem. După ce alegem, ne asigurăm că vocea noastră este reprezentată de niște timbre vibrante și că acestea le transmit clar mesajul nostru.

Nu vreau să mă văd reprezentat de Zmentă, de bloggeri băgători de seamă, de oameni care nu au condus în viața lor o mașină dar apoi un grup de oameni.

Este adevărat că la invitația asta nu trebuie să participe neaparat (acum) tehnocrații doriți, doar niște oameni imaculați care ne pot exprima opiniile. Însă mă tem că din acel val de „vin și eu bă” vor fi și foarte multe gunoaie, dubioși de ai lor iar „comisia” politică îi va alege fix pe aceștia să vorbească, vor cere ce li se arată pe prompter.

Președintele să desemneze un guvern interimar acum, societatea să își planifice bine planul de acțiune și apoi să meargă la el. Oamenii calificați pot intra în sistem și pe parcurs dacă tot este așa o mare grabă.

Însă dacă Jonny the slow motion nu se grăbește, atunci să ne lase să îi facem o listă de oameni onești, măcar onești că e mai greu să trimitem acum tehnocrații.

Este greu pentru că un om abil dintr-o companie nu este o persoană publică, dacă scoți acum un mare manager în față, nimeni nu îl cunoaște și toți l-ar respinge. Noi acum alegem fețele cunoscute, cei care dorim să ne reprezinte. Aceștia apoi vor aduce din spate profesioniștii.

Am în minte o serie de oameni de succes din anumite corporații, însă nu poți risca să îi dai băii de mulțime, nu acum. Prin natura noastră suntem pro și contra la orice, să scoți acum în față un om, ne-am anula singuri orice șansă spre succes.

Trebuie să mai înțelegem un lucru, pe oricine am alege să ne reprezinte ca tehnocrat, îl vom critica din prima clipă. Pentru că respectivul muncește deja la o companie, o companie cu milioane de clienți nu are cum să îi aibă pe toți mulțumiți. Automat lumea va face greșeala să minimizeze munca acelui om care a ridicat compania, criticând-ul prin nemulțumirile față de serviciile companiei.

Deci mare atenție români, atenție la ce scoateți pe gură și ce cereți pentru noi!!!

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.