Opinie nepopulară: Poker-ul și Pariurile sportive nu sunt păcănele

Am jucat mulți ani poker și am urmat strategii, de fapt am încercat să urmez strategii pentru că mereu credeam că știu și fac eu mai bine.

Sau încercam să bat strategia prin feeling, doar că pe termen lung clar nu aveam cum să bat strategia. Apoi, am văzut oameni care au transformat asta într-un job.

Poker-ul nu este o păcănea, acolo e multă știință, multă strategie și multă muncă. Jucătorii profesioniști folosesc zeci de unelte când joacă online.

De la software-uri de analizat mâinile jucate până la notițe pentru ficare jucător, astfel să îi faci un tipar în caz că te întâlnești cu el la masa finală.

În poker nu există noroc, există doar știință, antrenament și abilitate! Nu e păcănică să dai start la un buton și să aștepți să îți dea un soft niște „șăptari”.

Pariurile sportive, nici pe astea nu le văd în sfera păcănelelor. Pentru a pune un bilet la pariuri ar trebui să ai cât de cât habar.

Jucătorii profesioniști știu echipe din liga Q din Asia, știu media de goluri, știu ultimile transferuri și cum a jucat echipa în ultimile etape.

E muncă și aici, e mult research și nu este vorba despre noroc! Aaa, sunt aiuriți care pun orbește? Da, sunt! Și eu pun la plesneală dar nu am așteptări să îmi iasă și nici nu îmi pierd banii din casă.

Cursele de câini, alea înregistrate pot intra la păcănele pentru că e un video livrat în buclă, habar nu are jucătorul despre istoric, nu e o cursă live, nu e ceva cu date în spate, e o înregistrare random a unor câini cu niște numere pe ei.

Dacă mergi la o cursă de câini reală, atunci deja e altceva. Se presupune că știi lucruri, câinele mai în formă trebuie să fie bine plasat, nu ești la mâna norocului.

Eu aș pune pokerul lângă șah, pentru că este la fel de intens și strategic. Pariurile sportive le-aș asocia cu rummy, table sau jocurile de cărți.

Păcănelele pentru mine sunt alea la care efectiv nu există nimic, nu poți influența tu cu nimic soarta câștigului.

Dai într-un buton și aștepți să curgă ceva pe ecran, ceva ce un algoritm dictează iar tu nu poți face nimic!

Până și BlackJack poate fi ușor scos din sfera păcănelelor, ai niște reguli, stă mult în abilitatea ta de control și știință.

Ruleta, nu știu, teoretic sunt și acolo strategii de joc dar mi se pare tot la noroc cumva.

Problema actuală, cel puțin în publicitate e clară, toți își promovează sutele de rotiri gratuite, adică păcănica! Și o fac agresiv prin oameni care pun totul pe noroc, bulan și ceacra 15!

Platformele astea ar putea să își facă reclamă prin celelalte jocuri, dar nu vor, pentru că nu acolo se pierd banii, nici nu ai cum să pierzi bani mulți la poker. Câte turnee să joci într-o zi?

Și nici nu sunt așa wow, la poker nu poți să spui ” Bonusul de 1 milion”, la poker ca să ajungi la milionul pus în joc ai de muncă și oricum e fond total de premiere.

2 comentarii la „Opinie nepopulară: Poker-ul și Pariurile sportive nu sunt păcănele”

 1. Am scris undeva un articol, dar nu il mai gasesc. Am un amic care traieste din pariuri sportive. La modul cel mai serios, poate ca in anumite perioade face mai mult decat mine.
  E multa statistica, multa strategie in spate, multa experienta de a paria si de a face lucruri.
  Insa, e adictie si acolo. E adrenalina, se vede pe el. Si dependenta, chiar o recunoaste.

  Dar da, traieste din asta. Din tata in fiu. 🙂

  Răspunde
  • Păi nu ai cum altfel. Mă uitam odată la niște analiști, băgau ăia niște combinații de mă cruceam, dar le ieșea. Clar nu e păcănică, păcănica e când dai aiurea la aparat și dă ăla ce vrea el.

   Știu mulți care pariază pe numărul de cornere sau aut, frate, ca să pariezi așa trebuie să ai statistica ambelor echipe în spate.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.