Tocmai m-a sunat sora mea plină de nervi să o împrumut cu niște bani pentru că și-a permis „nesimțirea” de a amâna șpaga unei educatoare, o suna zilnic. Adică sora mea nu este de acord, dar oricum i-a spus clar că îi va da pe data de 14 când încasează salariul.
Am să denumesc șpagă și am să explic. La școala nr.12 din Galați există o educatoare care pune presiune pe părinți și prin părinți să cumpere diverse.
Precize în primul rând că acești părinți au achitat deja fondul scolii și fondul clasei în valoare de 200 ron.
În clasa nepoatei mele sunt 27 de copii. Educatoarea cere sus și tare că are nevoie de un laptop nou să poată face lecțiile copiilor, pentru asta a cerut câte 60 de lei de copil, 60×27= 1620 ron. La combinație s-a oferit un părinte să se achiziționeze laptop-ul printr-o firmă , ca mai apoi să fie donat școlii.
Cea mai urâtă fază e când spune în clasă că „Off îmi pare rău copii, nu am putut face lecțiile pentru că un părinte nu a dat bani pentru laptop” – eu îi puneam copilului microfon și mă duceam direct la poliție.
Sora mea tace pentru că educatoarea ar urma să iasă la pensie.
Cică fostul laptop (cumpărat de generațiile trecute) este depășit, adică nu mai citește cd-uri și se mai inchide!
Tot distinsa viitoare pensionară/educatoare. Și-a permis din fondul clasei să cumpere un videoproiector de 2000 ron, deoarece cel precedent a rămas într-o altă clasă și e prins pe perete și nu ar mai putea fi scos. Ei și normal și o imprimantă multifuncțională.
Amuzant este că distinsa a cerut pe la părinți „Poate aveți o imprimantă Cannon stricată pe acasă, ca să o dau la casat, că am una pe inventar” – concluzia vă las să o trageți voi.
Deși se dau bani la fond, părinții cumpără hârtie igienică, săpun și șervețele umede din banii lor.
Educatoarea și-a cumpărat un tablou în concediu, l-a expus în clasă și a cerut bani părinților.
Cere laptop pentru a preda lecțiile pe video-proiector dar cere și cărți. Indică exact editura. Când un parinte a întrebat de factură, a spus că ea nu are cum să dea factură, că nu are factură.
Tot distinsa a avut tupeul să îi reproșeze soră-mii că nu a venit la curățenie. Adică sora mea a fost nesimțită că nu s-a dus să dea cu var și glet în grădiniță. Pentru că, oamenii de serviciu sunt plătiți degeaba iar fondul școlii e pentru alte manevre.
Uniformele, au fost obligați să facă toți uniformele doar la un anumit croitor.
Înțeleg că s-au mai dat și alți bani pentru birotică, educatoarea este alergică la cretă.
Deci eu muncesc într-o multinațională și produc mulți bani pentru companie, nu am nevoie de atâtea echipamente și normal că le cer de la companie nu de la clienți.
Cam așa este și aici.
Acum, ne întrebăm de ce moare învățământul de stat?
Cred eu că merită un share, dacă sunteți părinți, nu înțeleg de ce accpetați astfel de tratamente! Sora mea scapă de ea anul ăsta, dar alții abia și-au înscris copii sau îi vor înscrie.
Cred ca fiecare dintre noi (cei ce avem cate un pui de om pe langa casa) am avut nefericirea sa intalnim cate un distrus din acesta care-si permite sa se numeasca „dascal” si are si pretentia de a educa.
Ciudat este ca nici un parinte nu a avut curajul de a microfona copilul, ca si faptul ca parintii nu se unesc pentru a scapa de asa zisul „educator”.
Pai nu se unesc deoarece se stie bine ca unii dintre parinti sunt cei ce ridica osanale canaliei si uneori chiar unii dintre acestia supraliciteaza si vin cu propuneri halucinante de achizitionare a unor chestii, dupa parerea lor, indinspensabile procesului de educatie.
Asta educa aceste canalii: dai spaga ca sa-ti fie bine si pupi anumite parti din sacrul educator ca sa ai o educatie ….. lipsita de griji.
Si culmea este ca asta se practica la toate nivelurile de invatamant, devenind parte integranta si lectie de viata a fiecarui invatacel.
Ne mai miram ca la noi spaga si pupincurismul au devenit regine ????
Păi da, o parte din părinți susțin mizeriile astea.
Educația este aceeași indiferent unde pupă. Sunt și idioți acei părinți, acei copii vor ajunge niște legume învățăte să citească din prompter (video-proiector) , creativitate 0, îndrumare către lectură 0!
Corect !