Tot așteptam și așteptam implementarea programului A doua casa, așa spuneau că se va numi. De câte ori mergeam în sediile ING, nimeni nu știa să îmi dea un răspuns.
Sunt interesat de o a doua casă pentru că am deja un credit Prima CASA la ING Bank, programul nu și-a mai schimbat denumirea în a doua casă ci s-a modificat și îl voi denumi Prima CASA 2016.
Spuneam că nimeni din bănci nu a știut să îmi spună nimic, nimeni nu știa că îmi pot vinde casa luată prin program mai devreme de 5 ani cu condiția să îmi cumpăr alta tot prin program, să fie mai mare sau mai scumpă.
Așa că am sunat la call center, acolo o tipă m-a pus pe hold și mi-a spus ce anume trebuie să fac:
1. Să închid creditul Prima Casă vechi întâi dar nu mai devreme de inițializarea unei noi aplicații Prima Casa 2016.
2. Să fac două antecontracte – pentru apartamentul existent
– pentru apartamentul nou
În rest toate condițiile au rămas la fel, venituri de minim 1500 ron/aplicație, etc.
Eu înțeleg (aici e bătaia de cap) că trebuie să inițiez un antecontract cu cel care îmi cumpără apartamentul cam în același timp când cumpăr unul nou. Deci cam în perioada când bat palma să vând ce am, trebuie să bat palma să cumpăr ce vreau.
Aici poate fi puțin dificil, este posibil ca eu să găsesc cumpărător dar nu și vânzător și învers. Cred că cel mai lejer mi-ar fi să merg să cumpăr de la un dezvoltator deoarece ăștia așteaptă oricum.
O altă chestie nasoală, aici poate mă ajutați voi dacă știți. Apartamentul luat în Galați l-am pus co-proprietate cu vecina de cameră. Asta ar însemna ca în momentul când vreau să vând, să merg cu ea la Galați de fiecare dată când este necesară o semnătură.
Și credeți-mă că drumurile la bancă, notar și alte rahaturi nu’s puține. Aici mi-ar fi cam greu să plec mereu la câteva zile spre Galați, eu plec mai ușor, mai greu este la soție cu liberele.
Mai există și riscul să bagi semnături și apoi indivizii să se sucească sau să nu li se aprobe creditul.
Deci întrebarea ar fi, oare există vreo procură notarială prin care ea îmi dă drept deplin de semnătură încât să nu o mai iau mereu la fiecare anexă, șervețel de semnat?
Ideea e că se implică banca, băncile sunt mai restrictive în astfel de cazuri, nu este ca la tranzacțiile cash.
PS : Nu mai rețin, dacă vreau să cumpăr într-o localitate învecinată orașului, care era limita de km?
Pi gata? Abandonezi de tot Galațiul?!
Dacă vreodată voi dispărea din peisajul jobului actual, în Galați nu prea sunt multe companii care sa îmi susțină veniturile. Sunt dar nu la fel de multe.
Galațiul nici nu mai excelează la locuri de MUNCA.