Home » de prin online » În 2015 blogurile vor câştiga tot mai mult teren

bloglove


Nu sunt specialist sau analist în online sau orice alt domeniu afiliat însă pot să prevăd că în 2015 blogurile vor câştiga tot mai mult teren în faţa site-urilor „de nişă” sau a ziarelor online.

Campaniile se vor concetra mai mult pe bloguri, pe traficul relevant şi pe relevanţa blogărului. Oamenii care investesc în mediul online şi-au dat deja seama că un trafic mare în statistici a unui site nu înseamnă neaparat atingerea dorinţei lor. Indiferent dacă compania vrea să vândă sau să facă brand-ing.

Site-urile mari în mare parte sunt mizerii, titluri bombastice, like-uri furate, încărcate cu tot felul de mizerii de articole ori publicitate.

Se întâmplă ca în statistici site-ul respectiv să atingă 10.000 de unici pe zi cu un timp mediu pe site de 00:00:05 secunde. Oamenii cu banii din online au început să vadă asta, aşadar promovarea produsului pe un site „popular” dar plin de mizerii nu le este deloc de folos, din contră ajunge şi publicitatea lor să fie tratată ca toate celelalte, adică userul să dea repede X sau să iasă direct de pe site. Userul asociază mizeria de site cu acea publicitate şi când o mai vede la altcineva pe blog, nu mai dă click pentru că deja este iriat pe tema asta.

De ce blogări? Pentru că mare parte din ei nu au blogul plin cu mizerii, nu scriu 1000 de advertoriale pe zi (blogări nu altceva) şi când se angrenează în ceva campanii, blogărul chiar se documentează înainte să se apuce de scris.

Aşadar blogărul dacă are trafic mare sau mic, e trafic fidel, trafic relevant. Acei oameni îi vizitează blogul pentru că au încredere în scriitor, au ce vedea, ceva îl atrage acolo.
Şi dacă au încredere în scriitor iar scriitorul recomandă ceva, 10-20% din traficul lui care accesează acel ceva o face pentru că au încredere în recomandarea lui, apoi cumpără dacă au nevoie sau de multe ori tot la recomandarea blogărului.

Zilele cu PR au apus de mult. Spam-ul încă nu a dispărut dar sperăm să dispară.
Like-urile de pe facebook sau like-urile furate au demonstrat că nu sunt un etalon de comparaţie.

Aşa că dragi blogări mici (ăia mari oricum au campanii şi proiecte) scrieţi pentru voi şi publicul vostru. Dacă aveţi 50 de unici cu 300 de afişări şi 4 minute media pe blog înseamnă că aţi adunat o mână de oameni care chiar vă citesc. De aici de voi depinde să creşteţi numărul, să îi faceţi să participe la discuţii pe blog.

Mă aflu în acelaşi sector ca şi voi, hit-urile în statistică vă fac mai mult rău decât bine. Am fost acolo şi acum aici, aici e mai bine.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

  1. VASI le R spune:

    Probabil aşa va fi. 🙂

  2. cKy spune:

    Nu prea te văd optimist :))

  3. Cezar spune:

    Din ce in ce mai multi oameni se satura sa acceseze tot felul de siteuri care vor ”sa atraga” cu titlurile lor ”bomba”. Lumea apreciaza mai mult un blogger care chiar a pus suflet sa scrie un articol de calitate decat niste mizerii mondene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.