Facebook, o problemă de personalitate

Facebook a devenit pentru noi o lume a doua, lume a noastră în care ne conectăm şi suntem cine vrem să fim.
Odată intraţi pe facebook suntem orice numai noi nu suntem. Pe facebook poţi fi bo$$, împărat, superman sau latino lover, în realitate eşti drujbar, shaormar sau femeie de serviciu.

Pe facebook îţi alegi cele mai bune poze şi dai share la cele mai funny clipuri. În viaţa reală n-ai bani de o ţoală nouă şi spui cele mai proaste bancuri. Însă pe facebook te schimbi, asta pentru că te expui la o masă mult mai mare de persoane, oameni care nu te cunosc şi astfel îţi permiţi să denaturezi realitatea.

De câte ori vi s-a întâmplat să staţi în faţa facebook-ului şi să realizaţi că au trecut 6 ore fără să faceţi nimic?
Asta pentru că facebook îţi afişează la fel la picioare o masă de oameni falşi.

Vedem zilnic cupluri noi pe facebook şi poze în care toţi par fericiţi, fericiţii ăia nu şi-au mai vorbit de mult însă pe facebook lumea ştie că sunt fericiţi. Este o chestie socială, ne dorim să ştie lumea că suntem ok, că avem totul sub control însă doar noi ştim că ne zbatem în mocirlă.

Pe facebook poţi să abordezi orice fată, îi spui ce vrei şi nu te gândeşti că ar putea veni momentul în care ar dori să te cunoască, nu gândeşti până acolo pentru că deobicei toate aceste discuţii se termină unde au început, pe facebook. Dar ce faci dacă într-o zi trebuie să întâlneşti persoana cu care ai tot vorbit luni întregi?
Tu ţi-ai construit o identitate, o imagine, ai spus orice doar să continui discuţia însă în realitate eşti altfel!

Dăm like & share pentru a primi like, cât de naşpa este teoria asta? Cu ce te ajută un like dacă cei care ţi-a apreciat postarea nu te cunoaşte? Nu te-a văzut niciodată iar acel like nu ţi-a fost adresat ţie?

Facebook ajunge şi în viaţa reală din păcate. Mulţi încep să se perceapă aşa cum s-au conturat pe facebook. Încep să se vadă superiori aşa cum sunt pe online. Emit păreri şi au răspunsuri, însă calculatorul nu te mai însoţeşte pe stradă, nu mai ai cheia întrebărilor. Atunci ne lovim de realitate, doare nu?

Facebook aşa un mare impact social încât 18 persoane din 20 când stau la masă în restaurant îşi dau share , îşi arată poze sau filmuleţe de pe facebook.

Facebook este o lume virtuală, o lume pe care noi o transformăm în realitate şi o aducem în comportamentul nostru de zi cu zi.

Pe facebook primeşti zeci de aprecieri şi ai 2000 de prieteni, la serviciu nimeni nu ştie cum te cheamă pentru că îţi este frică să deschizi gura. Aşa că ce faci? Cauţi soluţii? Nu!

Te întorci repede acasă pe facebook, în lumea ta unde eşti iar zmeu. Nu îţi mai baţi capul că la job eşti un nimeni şi că lucrezi de 5 ani în firmă dar nimeni nu ştie cum te cheamă, sunt nişte neica nimeni acei oameni tu eşti un cineva pe facebook. Te cunosc 2000 de oameni, corecţie 2000 de oameni îţi văd aberaţiile, nimeni nu te cunoaşte.

Eşti o naşpetă sau un naşpet dar ai poză la avatar cu muschi/ţâţe, ăsta este primul semn că ai probleme grave de personalitate.
Mănânci zilnic cartofi prăjiţi dar pui poze din restaurante, de ce? Ţi-e ruşine că atât ai? Păi nici nu o să ai mai mult vreodată dacă acţiunea ta de a schimba ceva se rezumă la mediul online.

Îţi dai check-in la mare, ai găsit o poză veche de 5 ani însă nu aveai cont de facebook atunci, îi pui titlu „Ce mişto a fost ieri” , începi să crezi că faci toate chestiile alea virtuale în viaţa reală, te complaci şi îţi spui că facebook îţi alină suferinţa din viaţa reală.

De ce ai vrea să te ştie lumea de bo$$ când tu eşti un om obişnuit? De ce muşchi dacă tu ai 50 de kg ud?
Îţi buşeşţi singur personalitatea şi te complici singur, te plafonezi şi îţi cauţi fericirea în like-uri şi texte Tony Poptamas.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

12 comentarii la „Facebook, o problemă de personalitate”

  1. Multi s-au izolat pe facebook. Din cauza enuntata de tine in primul paragraf. E mai usor asa pentru ei. Dar o sa vada peste cativa ani cand o sa fie inconjurati doar de prieteni „online” si atat. Fara loc de munca, fara prea multe.

    Răspunde
    • Deja apar in mediu offline, crede-ma ca primesc zilnic cv-uri si vad ca sunt toate goale.
      Unii îşi pun cu mândrie poze în cv de pe facebook sau în tricou de fotbal.

      Răspunde
  2. Sa fim seriosi, asta se cauta in ziua de astazi, consumatorii de facebook sunt consumatori de abonamente internet/tv/telefonie mobile, cu cat mai multi cu atat mai bine…

    Răspunde
  3. Intr-o tara plina de astfel de retardati si curve, tot eu sunt considerat ala tampit, tot eu sunt dat la o parte, ca n-am destui bani ca sa fiu bagat in seama de „fete”..

    Răspunde
  4. Facebook este un loc unde pui poze ca te distrezi de innebunesti intr`o anumita locatie, cand tu de fapt esti un trist care iti faci poze sa te lauzi la altii in loc sa te distrezi 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.