Galati – Stiri : S.O.S Galatiul sub ape!!!

Update : pe ruta Galați-Tg. BUJOR sa blocat drumul in urma ploii de dimineață. La Umbraresti a iesit lacul din matca, la Foltesti DN-ul s-a acoperit cu nămol.
Pe Ruta Galați – Pechea nu se trece de Schela.
Pe ruta Galați – Tecuci am înțeles ca s-a dat drumul acum 1 ora. Azi la 11 era blocat, fiind cam singur pe stradă.

Dimineata cand m-a sunat colegamea si mi-a zis ca nu putem merge pe anumite rute din rural astazi ca e jale mare, ca au murit oameni in Cuca, ca maica-sa e inundata in Maciseni.

Bai pe mine m-a ingrozit pentru ca eu ieri pe ploaie am avut oameni in acele sate, astazi trebuia sa mergem iarasi ca se facuse discutii cu acei oameni. Bai cunosc fiecare cotlon din fiecare sat mentionat in dezastru, cunoastem foarte, foarte multi oameni, cei mai multi ne sunt clienti. In majoritatea satelor trebuia sa revenim astazi sa discutam cu oamenii, ce sa discuti acum? Ma gandesc ca acei oameni morti poate sunt unii din cei cu care noi am vorbit ieri!!!

Cand tu stii cat de bine cunosti fiecare cotlon si ulita din sat, te astepti sa vezi asta ? :

Bacalbasa are dreptate, cum sa anunti COD Galben in timp ce deja ploua cand , plus ca se impunea cod rosu!

Au functionat foarte bine sistemele de alarmare din comune, sirenele. Din pacate, noi am primit cod galben. Portocaliu a fost emis cand fenomenul de fapt era in plina desfasurare. Fara indoiala ca meteorologia este o stiinta pana la un punct exacta, dar situatia era de cod rosu

„Forta de impact a fost extrem de mare. La Cuca, unde avem trei morti, e o chiuveta naturala pe care au venit torente, sunt automobile urcate in copaci. Nu a fost o zona extrem de mare, albiile majore ale raurilor nu au fost afectate, ci este numai un fenomen de torentialitate in conditiile unui debit de ploaie de pana la 150 de litri pe metru patrat”

Sursa

Pe mine astazi m-a oprit politia, mai departe de Independenta nu am putut sa trec, am inteles ca intre Tudor si Vames, apa depaseste 1 mentru!

5 comentarii la „Galati – Stiri : S.O.S Galatiul sub ape!!!”

    • Am informații, da merf zilnic in județ. Am sa scriu și despre asta. Cand ești la fața locului e destul de sinistru cum scancesc pereții și ce fel vuie pământul.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.