Galați – știri : Bursa locurilor de muncă

Astazi a avut loc Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, din cate stiu eu s-a desfasurat in toata tara.
La Galati BLM-ul a fost cam mult sub asteptarile mele. Putini candidati, multe firme si multi gura casca. Treaba cu multe firme ar trebui sa fie benefica insa aici nu a fost deoarece au inghesuit cate 2 la o masa si astfel cei care aveau si pliante, afise, etc. au avut de suferit (eu am fost mai nesi si m-am insirat singur pe o masa).

Ca efect al candidatilor putini, BLM-ul s-a incheiat la ora 12:00 , in editiile trecute se incheia undeva in jurul orei 15:00.
Am ramas surprins sa vad la BLM recrutare de „Vanzator produse patiserie”, deci posturile astea deobicei se ocupau din ziare. Automat posturile de genul asta adunau cei mai multi gura casca in zona.

Ca o observatie, din peste 30 de insi cu care am discutat , maxim 7 nu aveau facultate, insa cei care aveau facultate (erau si altii la peste 30 de ani) nu aveau nici o zi de munca sau calificare. De aici pot trage si concluzia ca romanul e fudul „Daca am terminat facultatea de jurnalistica, domnle eu ma angajez jurnalist, nu altceva”
Eu unul m-am orientat spre tineret, tot ce am prins „sprinten” , tanar si fara experienta, m-am oferit sa ii notez, sa le tin un interviu ulterior si sa ii trainuiesc in tainele vanzarii. Mai exact sa ii transform din „liceeni” in „rechini” (asa ne alinta directorul general al companiei)

Ca si concluzii finale, ba fratilor de munca se gaseste, daca ai calificare gasesti mai usor si la bani mai buni, daca nu esti calificat , incepi sa te axezi pe o nisa si o iei de la 0, dar de munca este.

Cine nu munceste, e cel care se lamenteaza, am avut azi un caz, a venit la mine acum 3 zile si mi-a zis ca se gandeste, astazi ne-am intalnit la BLM si mi-a zis ca „Eh eu as vrea pe profilul pe care am terminat liceul, asa m-am gandit” baiat tanar, i-am explicat ca nu intereseaza pe nimeni ce liceu a terminat ca doar nu e facultate, nu m-a crezut si s-a dus la standul alaturat care angajau „electromecanic banda si utilaje etc.” ma pierd in denumire, i-a fost adresata fix intrebarea:
I – Aveti experienta?
el – Nu , dar daca ma invatati dumneavoastra , prind usor.
I – Ce va recomanda pentru acest job?
el – Am terminat liceul pe un profil asemanator.
I – Ok, sunteti in fluxul de productie si aparatura da eroare, sare un rulment, se strica banda de productie, aveti habar macar in termeni vagi ce trebuie sa faceti?
el – Nu dar… is singur?
I – Da, stiti macar sa cititi niste fire pe coduri si culori?

Si a plecat! Deci ce spuneam, frate daca nu sunteti calificati, acceptati in prima faza orice pentru a deprinde niste abilitati!

La fel , colegii de la standul alaturat angajau om pentru Resurse Umane si un Contabil, 90% din cei care aplicau aveau doar un curs de rahat facut pe la Social Trade & shit fara nici macar 1 secunda  profesata pe post! Dar mi-a placut ca toti tindeau la 1200 ron minim!

2 comentarii la „Galați – știri : Bursa locurilor de muncă”

    • Multumesc Stefan, „candidatii” vin sa vina sau ca i-a trimis ma-sa! VL au scris sa scrie ca doar … in fine , la nivel de organizare mai putine comentarii, poate mai multe reprosuri as avea la nivel de promovare.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.