Galati : Ce Mall o sa fie in Galati?

Proiectul noului Mall din Galati se va numi „Galati Shopping City” , deci nu Iulius Mall cum am zis eu sau cel putin asa cred, am sa explic imediat de unde asocierea si nici Promenada Mall , asa cum sustinea un cititor, am sa explic si aici.

Ideea de Iulius Mall vine de la Ieseni, in 2005 fostul primar Dumitru Nicolae punea bazele unui complex de locuinte care sa includa si parc, mall, cinema, etc. A cazut proiectul la Galati dar s-a facut la Iasi, mai exact complexul Palas Iasi care contine locuinte, parcuri, mall si etc.
La noi acum se vrea un complex asemanator, in proiect sunt incluse si blocurile de pe George Cosbuc. Beneficiarul se numeste NEPI NINE Investment si in Romania este cunoscut pentru lanturile „Promenada Mall” , insa nu inseamna ca doar asta vor construi. De fapt NEPI este o firma cu cifre de afaceri uriasa si daca imi aduc aminte bine, este nemteasca. Firmele subcontractate de NEPI sunt :
Epstein Project iar pe constructie este VEGA 93.
Data finalizarii contractata este luna Iulie 2013, ati zice ca e putin tinand cont ca s-a inceput in Mai? Acum sursa mea nu a stiut sa imi spuna exact daca este vorba de data finalizarii constructiei sau de data finalizarii demolarii. Asta pentru ca proiectul poarta numele de „Pregatire si Demolare” iar termenii vehiculati sunt vagi.

Oricum, e clar ca o sa beneficiem de un Mall in Galati cum putine sunt in tara, am inteles ca va avea mai multe sali de cinema fata de Promedana Mall Braila, e clar ca o sa avm un complex rezidential cu care sa ne mandrim , e clar ca o sa avem ce vizita.

11 comentarii la „Galati : Ce Mall o sa fie in Galati?”

 1. vino in Constanta..tara mall-urilor..cate 3 pe fiecare 5km2 😀 ..ieri s-a deschis al nush catelea..Cora pe numele sau..stai sa vina iarna..toata Constanta o gasesti numai in mall-uri si cafenele..noi nu avem cultura in Constanta..Mazare e certat rau cu muzeele si cultura!;)

  Răspunde
 2. Is bune si mall-urile. Am scris un articol pe tema asta. Mall-urile aduc bani la buget, produc locuri de munca, firmele furnizoare, cotractate au comenzi, etc.
  E pacat ca lipseste cultura, mai ales intrun oras turistic.

  Răspunde
 3. Ala nu se mai dechide, s-a surpat pamantul, s-a rupt in doua bucati mari si uriase. Gara a bagat piloni de 15 metri, astia nu au facut nimic, doar o parcare la anl-uri.

  Răspunde
 4. Bun, fac ei mall-ul mall-urilor din Romania, dar galateanul are bani sa ii cheltuie acolo ?

  Hai, eu la 20 ani ai mei mai strang bani de-un film odata pe saptamana, dar de haine si alte dandanale ?

  Răspunde
  • Bani sunt, la Braila parcarea e plina de masini din galati. Bani sunt si vor fi mereu, conteaza sa fie rulati. Odata cu conceperea unui mall dezgheti si alte sectoare, gen distribuitorii, deci mai multe locuri de munca, mai multi bani rulati in oras. Daca nu ar fi bani, nu isi mai facea kaufland 3 marketuri.

   Răspunde
   • Nu te contrazic, dar mall-ul vechi de la ultimul leu ?

    Pai aveau niste preturi de lumea nu mai intra nici macar sa se uite. Raman la parerea ca noul mall o sa fie salvat doar de cinema si alte detalii care le lipsesc galatenilor.

    Dar oricum, sa fie intr-un ceas bun 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.