De ce suntem oare atât de mârlani?

Episodul 1:

Ieri când mă întorceam de la muncă am prins bariera pentru trecere de cale ferată, am mai prins bariera și în trecut dar ieri ca niciodată am stat de la 18:06 până la 18:48, în fine am făcut loc mașinilor care virau pe strada din dreapta mea și m-am pus pe telefon, deși puteam ocoli bariera.

Între timp din diverse manevre în lateralul meu s-au pus 2 mașini, lateralul meu însemnând contrasens, sensul meu având doar o bandă.

Știu intersecția, 10 minute sunt deajuns încât să se formeze cozi de 1 kilometru ce paralizează toată strada Canta și Tabacului plus străduțele adiacente.

Se ridică barieră, îmi dau seama că dacă nu îi las pe cei din lateralul mei adică Dobitoc 2 și dobitoc 3 să intre, vor bloca tot traficul pe contrasens, care era deja înabușit pe 2 străzi și putea buși traficul și pe sensul meu.

Așa că ce mare sfârâială? Am așteptat 42 de minute, nu muream încă 30 de secunde să se bage ăștia 2.
Intră primul și aud claxon din spate adică Dobitoc 1, dau geamul jos și aud „Mișcă băăăăă dă-l în p@@a mea” , îl ignor și dau să îi fac loc și la a doua mașină „Băăăăăăă băgamiaș…..” nu am mai auzit bine ce a zis, am dat să deschid portiera să cobor, a ridicat brusc geamul așa că i-am zis pe același limbaj „Bouleeeeee dacă ăsta nu intra bușește tot traficul, ți-ar fi convenit să fii în contrasens?”

Bariera

Linia continuă neagră semnifică traficul bară la bară!

Atunci mi-am amintit cum se fac blocajele în trafic, așa cum au rămas ăia ca niște cretini blocați în mașini iarna prin localitatea Vasile Alecsandri, pentru că niște cretini s-au gândit să ignore coloana, au depășit și s-au întâlnit cu două tiruri, totul s-a blocat iar utilajele nu au putut interveni.

Episodul 2:

Mă duc la Billa, îmi iau ceva de mâncare și ajung la casa de marcat. Acolo o tanti îi spune casierei că nu s-a uitat în portofel și nu are decât 26 de lei, așa că va plăti parțial, de pe card și cash. Se pare că pe card nu mai avea bani așa, că va trebui să dea din produse înapoi până ajunge la suma deținută cash.

Din spatele meu aud un hodorog care puțea tot a pișat, circa 70 de ani „Haide făăăăă, dacă nu ai bani nu mai veni la magazin stai acasă”
Doamna din față se scuză „Am uitat nene că nu am bani la mine, asta e anulez tot ca să nu mai stați la rând, mă duc ultima”

Hodorogul insistă „După ce că nu ai bani îți mai iei și vin”

Mă uit în coșul lui și nu mă pot abține „Nene te caută poștărița sau ce e cu graba asta? Nu te mai grăbi așa că nu mai ai mult” dă să mârâie ceva „Apoi mata vorbești de vin? Nu vezi că ai bere la 3.5 lei bidonul de 2 litri în mână, pentru atât ai intrat în magazin? Arde gâtul?”

Nu am înțeles ce l-a supărat așa tare, înaintea lui mai eram 3 persoane și toți am înțeles situația, tot genul ăsta de oameni sunt și ăia de rup cozile pe la instituții la 09:00 doar că să înjure ceva, fără un scop bine definit pe acolo.

Și totuși de ce suntem atât de mârlani? Nu ne dăm seama că fix noi prin acțiunile noastre vitregim un sistem și așa anevoios?

Avem pretenția ca ai noștri conducători să fie onești și cu bun simț, de unde? În primul rând sunt oameni ca și noi, adică pot fi și ei mârlani, noi îi votăm iar ei oricum nu fac decât să dea poporului ce îi place, mârlănisme!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.