De ce se tot opune ANRE împotriva RCS&RDS pe energie?

2015.04.03_digibusiness_economii_la_energia_electrica


De ce se tot opune ANRE împotriva RCS&RDS pe energie? E stupid să adresez o astfel de îndrebare, răspunsul este simplu, marii furnizori finali încearcă să stopeze concurența în piață. Mai ales că RCS este un concurent potent și a demonstrat în toată istoria sa că pe orice nișă a intrat, a tras tare până a ajuns în top.

Pe scurt ANRE nu te lasă să îți faci rețea, că zice că avem deja în țară și o poți folosi pe aia. Dar stai, că nu o poți folosi.
Îți trebuie autorizație de la ăla care o folosește deja, deși nici ăla nu este proprietar ci doar a concesionat rețeaua.

E ca și cum eu vreau să merg cu un autobuz pe un traseu, statul nu mă lasă să îmi bag autobuzul meu și îmi spune să îl folosesc pe al tău, cel concesionat de stat și aparținând statului, îmi spune să îți dau bani pentru asta, dar tu nu mă lași să îl folosesc pentru CĂ COncurență.

Care e șpilul? Păi până în 2018 UE ne-a obligat să eliminăm subvențiile la energia electrică, adică facturile vor crește cu câte 10% la fiecare 6 luni până se ajunge la prețul nesubvenționat.

RCS&RDS reușește în prezent să ofere un preț sub ce există deja în piață iar eliminarea subvenție ar pune și mai mult în pericol companiile cu monopol.

Anticipăm că, în măsura în care barierele create de ANRE sunt ridicate, reducerile de preţ pentru consumatori vor fi substanţiale, întrucât vom oferi un transport de distribuţie prin intermediul reţelelor noastre de 120 RON/MWh faţă de tarifele de 159,49 până la 188,2 RON/MWh percepute de distribuitorii concesionari

Lăsând la o parte orice business, știm că orice concurență naște performanță și prețuri mai mici pentru consumatori.

Avem deja un istoric prin care știm că dacă RCS&RDS nu intra agresiv pe piață prețurile ar fi tot la nivel de 2008, adică : Telefonie fixă la 60 lei fără minute, Telefonie mobilă la 20€, internet de 10Mbps la 50 de lei și catv la 40 de lei cu 35 de canale.

Pentru că așa a fost înainte de RDS și așa ar fi rămas. UPC avea o politică de non combat, Telekom era primul mulțumit de prețuri, Vodafone și Orange își păstrau tarifele liniștiți și se băteau pe reclame la sms-uri.

Alături de RCS & RDS şi-au mai anunţat intenţia de a distribui electricitate Telekom şi AKTA. Dacă ar fi lăsate, cele trei companii ar sparge monopolul Electrica, Enel, CEZ şi E.ON.

Am mai lătrat pe blog, atât timp cât nu se elimină monopolul pe toate segmentele, populația va plăti mereu servicii scumpe și proaste. Asta pentru că nimeni nu ar fi interesat sa investeasca in servicii mai bune la preturi mai mici atât timp cât nu este deranjat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.