Home » Jocuri si Console » De ce continuă Xbox să ignore România?

Astăzi am primit pe facebook rugămintea de a da o mână de ajutor gamerilor din România. Mi se explica cum că utilizatorii din România nu au acces la XBOX Gold sau au dar limitat.

După câteva discuții am înțeles că s-au lansat ceva jocuri free în XBOX Live iar Românii nu le pot accesa, doar dacă le cumpără.

Mi-am adus aminte că și pe Play Station e relativ asemănător, spun relativ pentru că totuși românii pot descărca jocuri free din PSN dar nu ultimile titluri.

LE : Mi s-a atras atenția pe Facebook că acum utilizatorii PSN din România au drepturi depline, treabă bună.

Mi se pare aberant să trebuiască să îți faci cont pe o altă țară pentru a accesa XBOX Live sau PSN, da eu am cont pe Austria și plătesc din România.

Este jenant, când cumperi nu te mai întreabă nimeni ce ip ai sau din ce țară ești, deși văd și ei că ai card de România și ți-ai pus adresă fictivă de UK. Dar când este vorba de free, atunci mai dă-i dracu pe români.

Faza cu XBOX este și mai penibililă când pe propriul lor top România este a treia țară din Europa de Est la gaming și a cheltuit 143,783,000 $ pe platformele de gaming, cu 100.000 $ mai mult ca Ucraina care are o populație dublă față de România și tot aproape dublu la conexiunile de internet.

Și de altfel dăm 1700 lei pe o consolă și 300 lei pe un joc

Tot utilizatorul de XBOX îmi spune că pe site-ul oficial lui îi apare că mai are GOLD până pe 02.02.2016 însă din consolă îi cere să cumpere jocurile free, cel mai probabil serverul îl iau după ip.

Totul nu se rezumă la free, românii nu pot juca diverse jocuri în multiplayer, nu pot accesa diverse servere populate, totul pentru că au IP de România.

Și revin obsesiv, dacă românii sunt limitați, atunci să se retragă produsele din țară, să nu se mai vândă aici console, să nu le mai permită să își dea banii prin conturi de UK și ne apucăm de gaming pe pc.

Xbox are o pagină de sugestii dedicată utilizatorilor, acolo un anume Cornel cere introducerea României în Gold, a adunat 88 de voturi până acum. Puteți susține România cu vot aici

After many years when Romanians bought Xbox Live services and games with their hard worked money,

I think we deserve and it’s the right time to release official Xbox Live in Romania.
We have all the official services the gaming and entertainment market can have, we have Playstation Network and PS Store in our local RON currency, we have IGN Romania, we have Netflix, Apple Store, basically everything, but not Xbox Live.

Romania is the 3rd country in Eastern Europe after Russia and Poland in regards to Games Revenue in 2015.
Please, take a look here.
http://www.newzoo.com/free/rankings/top-100-countries-by-game-revenues/

There is no way why we should not have Xbox Live.
Please Microsoft, do something and turns your eyes on us.

Thank you,
A Romanian gamer.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Ionut spune:

  Idee de plangere pentru protectia consumatorului > platim jocul si modul de multyplayer dar nu ne permite sa-l jucam decat single player.

 2. Adi spune:

  Conform http://www.xboxromania.ro/top-100-countries-by-game-revenues/, Romania da pe jocuri 130 milioane , dintre care de Xbox nu cred ca sunt mai mult de 15%, ceea ce insemna cam 20 mil. Atunci crezi ca mai are interes? sa vina pt 20 mil? Poate in viitor, odata cu introducerea de console care nu se pot moda, va mai creste si vanzarile de jocuri la noi.
  Cat despre supravietuire in Romania cu o consola Xbox…..inca se poate. Putem achizitiona jocurile si cu cod…nu numai din Xbox Store. Ei daca chiar vor sa ne inchida….ne blocheaza IP-urile de Romania….dar nu o fac…pentru ca au venituri fara sa faca investitii.

  • cKy spune:

   Pai uite cum sta treaba, Xbox știe ca suntem romani și ne lasă cu conturi pe adrese de afara, ne accepta banii pe online dar nu ne oferă suport și garanție:), deci cum vine asta?

 3. Andi spune:

  Un inceput ar fi ca acest produs sa fie interzis pe piata din Romania.
  M-au lasat cu cont de SUA (adresa de SUA) mai mult de un an pe Gold, sa pot cumpara din store…. cu cardul de Romania apoi hop dupa un an jumate acelasi card nu mai este acceptat. (dupa zeci de jocuri cumparate…)
  Am ajuns la concluzia ca nu merita nici un cent investit in aceasta consola.
  Ei ar trebui sa vina sa se roage de noi cu oferte nu noi ca milogii..

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: