Cum ar fi să ai o casă SMART

Mă tot uit pe diverse site-uri de afară și văd că tehnologia Smart Home câștigă tot mai mult teren. Mie personal mi-ar place să am casa Smart, cred că toți am dori să avem un astfel de acces la tehnologie pentru casa noastră.

Doar că în România încă nu s-a răspândit această tehnologie, poate din cauza banilor, poate că sunt prea puține produse în piața autohtonă.

Încă un lucru observat de mine, nicăieri nu găsești un kit complet în țară. Trebuie să cumperi totul pe bucăți și prea puține „bucăți” sunt compatibile între ele.

Am găsit Fibaro Home Center 2, este mintea casei, la ea se contectează dispozitivele smart din casă.

ocalizare geografica

Home Center 2

Home Center 2 va ofera inca o functie unica – posibilitatea de a va localiza membrii familiei. Acum puteti stii mereu unde se afla copiii dumneavoastra fara sa fie nevoie sa ii sunati o data la cinci minute. Home Center 2 ii va localiza pentru dumneavoastra.
– Home Center 2 va arata locatia unui membru al familei,
ruta si pozitia sa pe harta;
– Home Center 2 conecteaza telefoanele mobile cu Fibaro;
– Aplicatie pentru telefonul mobil instalata pentru a afla
locatia curenta.

Cum tehnologia avansează, am putea conecta la Home Center centrala termică, mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, lumina din casă, aragazul, televizoarele. De fapt cam tot ce se bagă în priză.

Home Center se poate conecta și la camera de supraveghere a casei sau de ce nu, a copilului. Dar cum spuneam mai sus, la noi găsim momentan doar pe bucăți iar stația centrală costă cam 2700 lei.

vezi oferta completa

Cred că ar exista cumpărători dacă piața ar fi mai diversificată și mai explicită. În momentul de față procesul ăsta necesită multă informare și din păcate găsim informațiile pe site-uri externe.

Probabil o casă complet Smart ar costa cam 10000 lei, faptul că poți lua componente din bucăți este bine pe de altă parte, că nu trebuie să investești din prima acea sumă. Există posibilitatea ca peste câțiva ani să devină un trend și aceste produse să se ieftinească datorită concurenței din piață.

Home Center 2 este folosită afară de peste 3 ani de zile, în România nu am auzit pe nimeni să folosească așa ceva.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

3 comentarii la „Cum ar fi să ai o casă SMART”

  1. Sunt enorm de multe lucruri ce transforma o casa normala intr-o casa smart, dar scopul nu este doar sa fie smart, ca este la moda, ci prin inteligenta ei sa scada niste costuri pentru iluminare/incalzire… Din cate stiu eu in cativa ani se vor aproba doar constructiile caselor ce isi autosustin consumul de energie, asa numitele case „near zero” si la astfel de case, ai nevoie de tehnologie smart. Casa smart iti indeplineste si mofturile si nevoie. Cele enumerate mai sus, in articol, sunt in mare parte mofturi. Pentru acoperirea nevoilor, nu am vazut foarte multe tehnologii, in afara de cea care include un temporizator pentru orice(centrala termica, instalatie electrica, etc).
    O sa fie interesant cand o sa inceapa lumea sa foloseasca senzori de prezenta pentru pardoseala, pentru a aprinde doar anumite becuri din casa, in functie de prezenta si pentru a concentra lumina dintr-o camera, fix acolo unde ai nevoie, unitati de control pentru ferestre cu sticla electrocromica( care isi schimba culoarea la un anumit voltaj), ceea ce iti poate reduce simtitor temperatura din interiorul casei vara si cate si mai cate sisteme sunt in stadiul de dezvoltare. S-au construit astfel de case, care aveau factura lunara a utilitatilor de 0,60$-0,80$. Da-ti seama ce reducere a consumului de energie ar fi de la un complex rezidential care are numai astfel de case smart.
    Sunt curios ce se va intampla ,cum va evolua „casa smart” si toate tehnologiile pe care le poate interconecta.

    Răspunde
  2. Știam ca optimizează consumul, doar ca noi cumpărăm cu greu electrice și electronice cu clasa energetică Bună.

    Am văzut în Iași ca sunt constructori de case eco. 40-60 k doar casa fără teren.
    Din lemn, panou solar, eoliana. În cazul unei astfel de case nu prea văd altfel decât cu o centrala smart.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.