Home » Cum te lasi de fumat » Cum te lasi de fumat : Ce spun medicii romani

Am tot scris articole despre cat de usor este sa te lasi de fumat, cu un singur click pe categorie gasesti tot ce am scris.

Am sa dau copy/paste la un articol Digi24 sa vedeti ce zic medicii romani, ceva ce eu am sustinut mereu. Este falsa ideea ca odata fumator, mori fumator. Toxinete parasesc atat de rapid organismul incat tu nu mai lupti cu dauna lasata de tigara ci cu psihicul tau, tocmai din acest motiv recomand la nesfasit cartea Allen Carr – In sfarsit nefumator.
Pentru ca eu si multi altii ne-am lasat cu ajutorul cartii si am simtit imediat toate efecectele mentionate de medicii romani.

Nu sunt adeptul vointei desi probabil toti cunoastem pe cineva care a zis „Nu mai fumez” si nu a mai fumat, nu sunt adeptul acestei practici deoarece daca nu reusesti, te termina psihic si nu mai ai tupeul sa mai incerci vreodata.

In plus lasatul de fumat prin puterea vointei este foarte greu. Oricum te-ai lasa, lasa-te de fumat acum.

Sa vedem ce zici medicii romani :

Potrivit medicilor, în primele 20 – 30 de minute în care o persoană renunţă la ţigări tensiunea arterială şi pulsul se normalizează, fiind cunoscut faptul că fumătorii au aceste valori mai mari decât ar trebui. Iar după opt ore, concentraţia de oxigen din sânge începe şi ea să atingă valori normale. Efectele asupra organismului sunt imediate.

Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog, coordonatorul programului naţional „Stop Fumat” – „Celula nervoasă foloseşte pentru energie doar glucoză şi oxigenul, motiv pentru care ajunge mai mult oxigen la nivelul creierului, neuronii funcţionează mai bine. Persoana nu se mai simte atât de obosită, începe să se simtă mai confortabil, oamenii spun: parcă am capul mai limpede, parcă încep să gândesc mai bine”.

Iar la două zile de la renunţarea la fumat monoxidul de carbon dispare complet din sânge.

Dr. Veronica Surlea, medic primar pneumolog: „La 2-3 zile de la renunţarea la fumat începe să scadă cantitatea de secreţii bronşice”.

Iar după doar 48 de ore gustul şi mirosul se îmbunătăţesc.

Dr. Magdalena Ciobanu: „După o săptămână două, oamenii sesizează că parcă nu mai obosesc atât de repede. Că atunci când aleargă după un autobuz sau când urcă scările parcă nu mai gâfâie atât de repede”.

Iar după 2-3 săptămâni fumătorii trec de perioada de sevraj şi nu mai simt nevoia acută de a-şi aprinde o ţigară. Aceasta este şi perioada necesară pentru ca circulaţia sangvină să se îmbunătăţească.

Dr Veronica Surlea: „La o lună deja dispare tusea, dispar secreţiile bronşice, oboseala resimţită de către fumător începe să se reducă, începe să aibă o senzaţie de bine de care începe să se bucure”.

Potrivit statisticilor, 80% din persoanele care fumează timp de 10 ani, cel puţin 10 ţigări pe zi vor dezvolta o boală respiratorie cronică, iar restul de 20% vor face boli cardiovasculare.

Sursa Digi 24

, , , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.