Cum speli corect o pereche de teneși


Sunt 100% sigur că majoritatea ați spălat măcar odată o pereche de teneși sau adidași la mașina de spălat. Eu am facuto de foarte multe ori însă niciodată nu o făceam bine.

După o întâlnire cu mai mulți reprezentanți a unor companii ce importă în țară mașini de spălat, am aflat și cum să îi spăl corect. N-aș fi zis că ar fi un aspect important.

Cum să vă spălați teneșii
În primul rând scoateți șireturile și frecații puțin cu o perie și săpun. Dacă îi puneți la spălat odată cu restul rufelor, ar fi bine să îi puneți într-un săculeț. Eu obișnuiesc să nu îi pun cu rufele bune, îmi este frică că le pot strica sau chiar păta. Prefer să îi pun la spălat cu ceva pături, poate sacose de rafie, etc.

Pregătirea pentru spălare
În ceea ce privește adidașii sau teneșii asigură-te că ai înlăturat noroiul de pe ei. Eventual poți folosi o scobitoare sau o perie cu păr tare pentru canturi sau sufrafețe greu accesibile. Daca îi bagi plini de noroi în mașină, mizeria se poate împrăștia pe suprafața încălțămintei și va rămâne pătată.
În cazul în care materialul adidașilor este mai delicat, recomand să nu folosiți o perie deoarece aceasta distruge țesătura, însă puteți folosi un burete.

Uscarea adidașilor
Mașinile de spălat cu uscător ar trebui să își facă treaba eficient, dacă nu este dotată cu uscător atunci îi puteți atârna pe sârmă cu un cârlgi prins de limbă.

Atenție : Nu îi uscați pe calorifer. Am observat că este un procedeu foarte întâlnit însă nu este deloc recomandat. Atunci când usuci ceva pe calorifer riști următoarele lucruri:

1. Faci uminidate în zona caloriferului și riști să te alegi cu igrasie.
2. Dacă este calorifer din aluminiu, acestea au deobicei un gratar prin care emană căldura. Se poate scurge apă în el și ruginește.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.